Συνάντηση δημάρχου Οιχαλίας και υπουργού Τ. Θεοδωρικάκου

Συνάντηση δημάρχου Οιχαλίας και υπουργού Τ. Θεοδωρικάκου

Συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιήθηκε την  περασμένη Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου μεταξύ της δημάρχου Οιχαλίας Π. Γεωργακοπούλου και του υπουργού Τ. Θεοδωρικάκου.

Παρευρέθησαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημητρακόπουλος και κ. Ντονάς.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν οι καταστροφές που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις της 20ής Νοεμβρίου 2019 και το αίτημα του Δήμου για συνέχιση της έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας που έχει κηρυχθεί για άλλους έξι μήνες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν.

Στο θέμα αυτό έχει γίνει με μελέτη του Δήμου καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών και έχει κατατεθεί αρμοδίως για τη χρηματοδότηση ύψους ενός εκατομμυρίου τριακοσίων χιλιάδων ευρώ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε τη δήμαρχο ότι μέρος της μελέτης αυτής θα χρηματοδοτηθεί σε εύλογο διάστημα, έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση έργων για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου.

Τέλος, συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν στο Δήμο Οιχαλίας, όπως τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει (πυρηνελαιουργεία) και ο δρόμος Τσακώνας – Καλού Νερού – Πύργου – Πάτρας.