Τρία εστιατόρια από τη Μεσσηνία βραβεύτηκαν ανάμεσα στα καλύτερα της χώρας!

Τρία εστιατόρια από τη Μεσσηνία βραβεύτηκαν ανάμεσα στα καλύτερα της χώρας!

“Αστέρια” απέσπασαν στα Βραβεία FNL το “Kooc – Taverna Secrets”, οι “Ελιές και “Στου Κώστα”

Τρία εστιατόρια από τη Μεσσηνία βρέθηκαν ανάμεσα στα καλύτερα 135 της χώρας, σύμφωνα με τα δημοφιλή βραβεία στο χώρο της ελληνικής γαστρονομίας “FNL Best Restaurant Awards 2020”. 

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα βραβεύτηκε, αποσπώντας μάλιστα 2 «αστέρια», το εστιατόριο «Kooc – Taverna Secrets» της Costa Navarino. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται τα εστιατόρια που, πατώντας γερά στις ρίζες της ελληνικής κουζίνας, τη μετουσιώνουν σε κάτι πιο σύγχρονο προσθέτοντας νεωτεριστικές πινελιές, χωρίς να αλλοιώνουν την ταυτότητά της, για να μετασχηματιστεί σε αυτό που μέλλει να αποτελέσει τη παράδοση του αύριο.

Τα άλλα δυο μεσσηνιακά εστιατόρια που βραβεύτηκαν με ένα αστέρι, για πρώτη φορά κι αυτά στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, είναι το εστιατόριο «Ελιές» στην Καρδαμύλη και το εστιατόριο «Στου Κώστα», του γνωστού σ’ όλους Κώστα Βασιλειάδη στην Καλαμάτα. Τα δύο αυτά εστιατόρια βραβεύτηκαν στην κατηγορία «Παραδοσιακή Ελληνική Κουζίνα», στην οποία ανήκουν τα παραδοσιακά εστιατόρια-θεσμοί, τα οποία αποδίδουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αυθεντική ελληνική γεύση, δίνοντας μεγάλη έμφαση στα κορυφαίας ποιότητας προϊόντα του τόπου μας.

Ολόκληρη τη λίστα με τα 135 εστιατόρια που βραβεύθηκαν στα βραβεία FNL, μπορείτε να τη βρείτε στον ιστότοπο www.fnl-guide.com

Του Κώστα Γαζούλη