Costa Navarino και το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου για μια «Μεσσηνία Χωρίς Αδέσποτα»


-Συστράτευση φορέων και κοινωνίας για την αντιμετώπιση του θέματος

Το τριετές πρόγραμμα «Μεσσηνία Χωρίς Αδέσποτα» παρουσίασαν προχθές η Costa Navarino και το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου»,

το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Dogs’ Voice.

Η πρώτη φάση του προγράμματος υλοποιήθηκε μεταξύ 22-24 Νοεμβρίου 2019, έχοντας ως αποτέλεσμα την εξέταση, στείρωση, εμβολιασμό και ηλεκτρονική σήμανση 136 σκύλων, καθώς και την επιτυχή υιοθεσία 54 σκύλων, που πλέον έχουν βρει ένα μόνιμο σπίτι. Το πρόγραμμα αναπτύσσεται πάνω στο τρίπτυχο στείρωση, παιδεία, εθελοντισμός και πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια 22 κτηνιάτρων της ΕΔΚΕ, 78 εθελοντών και 12 χορηγών σε 3 κτηνιατρικούς σταθμούς στην Πύλο, τους Γαργαλιάνους και την Κυπαρισσία.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος «Μεσσηνία Χωρίς Αδέσποτα» αναμένεται να πραγματοποιηθεί 6-12 Απριλίου και περιλαμβάνει περισσότερες στειρώσεις αδέσποτων, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές και φορείς όλων των βαθμίδων. Μέρος της β’ φάσης αποτελεί πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων, την οποία στηρίζουν συμμετέχοντας αφιλοκερδώς άνθρωποι του πνεύματος και του αθλητισμού, μεταξύ των οποίων οι: Γιώργος Καπουτζίδης, Νάντια Κοντογεώργη, Λεωνίδας Κουτσόπουλος και Θοδωρής Παπαλουκάς.

Κατά το χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ και του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου», Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι πρωτοστάτησαν σε αυτήν τη δράση, τους Δήμους μας, τους κτηνιάτρους, τις φιλοζωικές οργανώσεις, τους εθελοντές μας και τους υποστηρικτές. Είναι συγκινητικό το πώς η κοινωνία μας αγκάλιασε αυτήν την κοινή προσπάθεια και δείχνει την αναγκαιότητα να δώσουμε λύση στο σοβαρό θέμα των αδέσποτων ζώων. Μία περιοχή σαν τη δική μας, η οποία επιθυμεί να ταυτιστεί με την ποιοτική και αειφόρο ανάπτυξη, δε νοείται να έχει χιλιάδες αδέσποτα στους δρόμους της. Πιστεύουμε ότι η περιοχή μας μπορεί να αποτελέσει πρότυπο παράδειγμα, που θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές για να οδηγηθούμε μια μέρα σε μια χώρα χωρίς αδέσποτα».

Την εκδήλωση-παρουσίαση στο Navarino Dunes της Costa Navarino, τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο οποίος δήλωσε στο λόγο του: «Με τη χρόνια υποστήριξη και συνεργασία της ΤΕΜΕΣ, έχουμε καταφέρει ως Δήμος, όχι μόνο να προβάλλουμε τον τόπο μας σε όλο τον κόσμο, αλλά και να λύσουμε πολλά καθημερινά ζητήματα, όπως αυτό της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς», και ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, τονίζοντας πως «η προσπάθειά μας για την ευζωία των αδέσποτων και την ομαλή συνύπαρξή τους με τον άνθρωπο θα συνεχίσει με συνέπεια και σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, τους εθελοντικούς συλλόγους και κτηνιάτρους, καθώς επίσης τους ευαισθητοποιημένους, ενεργούς πολίτες του Δήμου μας, που δρουν φροντίζοντάς τα σε καθημερινή βάση».

Περισσότεροι από 30 εθελοντές, κτηνίατροι, υποστηρικτές και αρωγοί του προγράμματος, χάρη στη βοήθεια των οποίων υλοποιήθηκε επιτυχώς η πρώτη φάση, βραβεύτηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ευχαριστίες δόθηκαν για την αφιλοκερδή τους προσφορά στη διαφημιστική εταιρεία Tribe, την εταιρεία παραγωγής FeelMeFilms, την κυρία Λέλια Ανδρονίκου και το Podimatas Group.