Ο Μενέλαος Γερονικολός επιτίθεται στην επιλογή Πουλοκέφαλου

Ο Μενέλαος Γερονικολός  επιτίθεται στην επιλογή Πουλοκέφαλου

Γκρίνια και εσωκομματική κριτική στο Κίνημα Αλλαγής

Τα πράγματα για το Κίνημα Αλλαγής δε φαίνεται να πηγαίνουν καλά ούτε στη Μεσσηνία, αλλά ούτε και κεντρικά. Συγκεκριμένα, μια απόφαση του κόμματος να οριστεί ως υπεύθυνος ο Γ. Πουλοκέφαλος της συνδιάσκεψης του ΚΙΝΑΛ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανάγκασε τον πολιτευτή του κόμματος Μεν. Γερονικολό να προχωρήσει στο παρακάτω σχόλιο:

“Η επιλογή του κυρίου Πουλοκέφαλου ως υπεύθυνου, της «ιδεολογικής και προγραμματικής συνδιάσκεψης του ΚΙΝΑΛ», για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι τουλάχιστον προκλητική. Πραγματικά, δεν ξέρεις από πού να το πρωτοπιάσεις.

1) Ο συγκεκριμένος κύριος ήταν μαζί με άλλους, ο ιδρυτής της καταστροφικής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

2) Για καλή του τύχη, βλέποντας την επιλογή του επικεφαλής, πήδηξε από το καράβι (όπως έκαναν και οι υπόλοιποι «στρατηγοί» – με διαφορετικούς τρόπους ο καθένας).

3) Στη συνέχεια αποφάσισε να κατέβει με τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ, κύριο Δέδε. Επισημαίνω πως ο συγκεκριμένος συνδυασμός είχε την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

4) Εκλέχθηκε με το συγκεκριμένο συνδυασμό, και τώρα βρίσκεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο, εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και καμιά φορά, ανάλογα με τις εντολές του κυρίου Δέδε, τη Νέα Δημοκρατία.

5) Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι που έστησαν τη Πελοποννησιακή Συμμαχία αποφάσισαν να τον ανταμείψουν (!), διορίζοντάς τον υπεύθυνο για τη συνδιάσκεψη.

6) Όλα αυτά, διαγράφοντας μονομιάς όλους αυτούς που έδωσαν έναν τεράστιο αγώνα, υπακούοντας στις γραμμές και στις εντολές του κόμματος τους, για τυφλή στήριξη στον εκλεκτό της Χαριλάου Τρικούπη.

Η αχαριστία μα και η ανικανότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Υ.Γ. Σε λίγο καιρό θα αναρωτιόμαστε, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;”.

Γκρίνια, όμως, είχαμε και σε κεντρικό επίπεδο, με πρωταγωνίστριες την πρόεδρο του κόμματος και τη βουλευτή Νάντια Γιαννακοπούλου. «Θέλω να γνωρίζω αν υιοθετείς τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε εναντίον μου η κυρία Λιακούλη». Το ερώτημα της Νάντιας Γιαννακοπούλου απευθυνόταν στην Φώφη Γεννηματά και διατυπώθηκε αμέσως μετά τη σφοδρή επίθεση που δέχθηκε από τη βουλευτή Λάρισας, με αφορμή την πρόσφατη διαφοροποίησή της, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η Φώφη Γεννηματά δεν απάντησε. Και δεν ήταν λίγοι όσοι συνδύασαν τη μη απάντηση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής με το γεγονός ότι πριν από τη συνεδρίαση είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση, στο γραφείο της, με την κυρία Λιακούλη.

Υπήρξε προσπάθεια, κατά την προχθεσινή άτυπη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, να υπάρξει προσπάθεια επιβολής εσωκομματικού σιωπητηρίου; Είναι άγνωστο αν η κριτική που δέχθηκε η κυρία Γιαννακοπούλου από βουλευτές προσκείμενους στην ηγεσία του κόμματος, έγινε στο πλαίσιο άσκησης πίεσης στους διαφωνούντες με τις κομματικές επιλογές να μην εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους. Άλλωστε, η Φώφη Γεννηματά και στην αρχική τοποθέτησή της, αλλά και στη δευτερολογία της, κράτησε χαμηλούς τόνους. Υποστήριξε ότι το Κίνημα Αλλαγής πάει καλά, έχει ξεπεράσει τον κύκλο της εσωστρέφειας στον οποίο κινδύνεψε να εισέλθει με αφορμή το ΠΑΣΟΚ, και ότι δε χρειάζεται σε αυτή την κρίσιμη φάση να βγάζει μόνο του τα μάτια του.