Απάντηση Νίκα στις διαμαρτυρίες των υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Απάντηση Νίκα στις διαμαρτυρίες των υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

«Οι άδειες δίδονται ως ο νόμος ορίζει» επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στο θέμα της παρουσίας των υπαλλήλων της Περιφέρειας στις υπηρεσίες τους, προσθέτοντας ότι «η αδικαιολόγητη απουσία συνεπάγεται συνέπειες, ως ορίζει ο νόμος».

Ο περιφερειάρχης ειδικότερα, σε δήλωσή του, ζήτησε από το προσωπικό της Περιφέρειας «την τήρηση της νομιμότητας και του όρκου, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για το λαό μας», υπενθυμίζοντας «την ηρωική, αλλά και ταυτόχρονα παραδειγματική στάση των υγειονομικών και γενικά των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία».

Όπως σημείωσε ο Π. Νίκας, η χορήγηση αδειών γίνεται κανονικά, τόσο για την κατηγορία που αφορά άδειες κανονικές, αναρρωτικές, τέκνων, άνευ αποδοχών, όσο και για άδειες ειδικού σκοπού, όπως αυτές σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα, καθώς επίσης άδειες για την προστασία ανηλίκων και την υποστήριξη ατόμων με αναπηρία.

Η παρουσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στις υπηρεσίες τους, τόσο στην έδρα όσο και στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ήταν η εξής: