Καλαμάτα: Ελάχιστοι οι παραβάτες της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Καλαμάτα: Ελάχιστοι οι παραβάτες  της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Ακόμα πιο εντατικοί ήταν από χθες οι έλεγχοι συνεργείων της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και της Δημοτικής Αστυνομίας στη Μεσσηνία, ενώ χθες στην Καλαμάτα παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση του κόσμου, ιδιαίτερα στο κέντρο και στις τράπεζες.

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης και μέχρι τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής στη Μεσσηνία βεβαιώθηκαν 19 πρόστιμα σε πολίτες για παραβίαση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Από τα ξημερώματα χθες και μέχρι το μεσημέρι είχαν επιβληθεί 12 πρόστιμα.

Λόγω συντάξεων
Χθες αρκετός κόσμος και ιδιαίτερα συνταξιούχοι κινήθηκαν προς τις τράπεζες για την πληρωμή των συντάξεων. Μάλιστα, παρατηρήθηκαν σημαντικές ουρές και σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Συνολικά στη Μεσσηνία από την ημέρα εφαρμογής των μέτρων απαγόρευσης και μέχρι χθες τα ξημερώματα είχαν επιβληθεί 92 πρόστιμα σε πολίτες. Σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Πέμπτη για άσκοπες μετακινήσεις, βεβαιώθηκαν 73 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας αρκετούς ελέγχους πραγματοποίησε η Δημοτική Αστυνομία, που διαπίστωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών διέθετε τις βεβαιώσεις που απαιτούνταν ή την έγκριση μετακίνησης με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο.

Της Βίκυς Βετουλάκη