ΑΟ Διαβολιτσίου – ΑΟ Μεθώνης στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας

ΑΟ Διαβολιτσίου – ΑΟ Μεθώνης στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας

Ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Μεσσηνίας μεταξύ του ΑΟ Διαβολιτσίου και του ΑΟ Μεθώνης διεξάγεται σήμερα στις 3.30 μ.μ. στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία.

Πρόκειται για μια γιορτή του Μεσσηνιακού Ποδοσφαίρου, η οποία για πρώτη φορά θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, μετά από σχετική απόφαση που έλαβε το Υπουργείο Υγείας. Πρόσβαση στο γήπεδο θα έχουν τα διαπιστευμένα ΜΜΕ και όσοι είναι κάτοχοι  Ειδικής Πρόσκλησης που εξέδωσε η ΕΠΣΜ αποκλειστικά για τους 2 φιναλίστ.

Ο ΑΟ Διαβολιτσίου που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, είναι το μεγάλο φαβορί.

Προπονητής στον ΑΟ Διαβολιτσίου είναι ο Αλέξης Μαντζούνης (ανέλαβε την τεχνική ηγεσία στα μέσα Φεβρουαρίου μετά τη διακοπή της συνεργασίας με τους Κώστα Παλαμάρα και Νίκο Κακαλέτρη) που   έχει συνεργάτη τον Κώστα Δημόπουλο.

Το «ρόστερ» του ΑΟ Διαβολιτσίου απαρτίζουν οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές: Τάσος Κωνσταντακόπουλος, Δημήτρης και Γιάννης Καλογερόπουλος, Γιάννης Σεντεμέντες, Γιώργος Κυριαζόπουλος, Γιάννης Τζανετέας, Άρης Σταματελόπουλος, Φώτης Μπαλόπουλος, Νίκος Λιόλιος, Γιώργος Γραμματικόπουλος, Βασίλης Αθανασόπουλος, Γιώργος Μουλιάτος, Δημήτρης Πιτσιλής, Λούκας Βιγιαφάνε, Αντόνιο Εμέκα, Άγγελος Γεωργιόπουλος, Δημήτρης Χότζα, Σπύρος Οδεμισιώτης, Διονύσης Πλαστουργός, Γρηγόρης Φωτόπουλος, Έλβις Γκελγκέργια, Νίκος Μέμα, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Παύλος Σουλαντίκας.

Στην τεχνική ηγεσία του ΑΟ Μεθώνης βρίσκεται (για τρίτη σεζόν) ο Βασίλης Κοσυφολόγος.

Το ρόστερ του ΑΟ Μεθώνης απαρτίζουν οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές: Φώτης Μίντζηρας, Δημήτρης Κουτίβας, Παναγιώτης Παπανικολόπουλος, Στέλιος Ηλιόπουλος, Άγγελος Σαμπάνι, Γιάννης Τσατάς, Παναγιώτης Τρυφωνόπουλος, Κυριάκος Πουλάκος, Τζουλιάνο Σούλα, Φώτης Τομαράς, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Παύλος Πεΐδης, Στέλιος Καγιανάς, Φώτιος Ζόμπολος, Γιώργος Παυλόγιαννης, Νικόλαος – Χρυστόφορος Μπάμπαλης – Ντιζούστ, Θανάσης Σταματελόπουλος, Βασίλειος Σούλι.

Η πορεία των δύο ομάδων μέχρι τον τελικό

Ο ΑΟ Διαβολιτσίου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό Κυπέλλου Μεσσηνίας. Οι «νερατζούρι» του Διαβολιτσίου  για να προκριθούν στον τελικό απέκλεισαν τις ακόλουθες ομάδες:

Β΄ ΦΑΣΗ: ΑΟ Σπερχογείας (3-0)

Γ΄ ΦΑΣΗ: Απόλλων Καλαμάτας (3-2 στα πέναλτι)

Δ΄ ΦΑΣΗ: Παπαφλέσσας Χώρας (1-2, 6-0)

Ε΄ ΦΑΣΗ: Νέος Άρις (6-0, 4-0)

Ο ΑΟ Μεθώνης θα συμμετάσχει για τρίτη φορά σε τελικό Κυπέλλου Μεσσηνίας. Οι δύο προηγούμενες ήταν τη σεζόν 1997 – 98 (αντιμετώπισε τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων γνωρίζοντας την ήττα με 1-0) και τη σεζόν 1998 -99 (αντιμετώπισε τον Απόλλωνα Καλαμάτας, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0).

Η ομάδα της Μεθώνης για να προκριθεί στον τελικό απέκλεισε  τις ακόλουθες ομάδες:

Β΄ ΦΑΣΗ: Δωριέας Δωρίου (3-1)

Γ΄ ΦΑΣΗ: Απόλλων Πεταλιδίου (3-0)

Δ΄ ΦΑΣΗ: Εράνη Φιλιατρών (1-0, 1-2)

Ε΄ ΦΑΣΗ: Εθνικός Μελιγαλά (3-1, 0-1)

«Σφυρίζει» ο Μάριος Καρβούνης
Ο Μάριος Καρβούνης ορίστηκε από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΜ να σφυρίξει το μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Μεσσηνίας μεταξύ του ΑΟ Διαβολιτσίου  και του ΑΟ Μεθώνης. Βοηθοί θα είναι οι Χρήστος Γεωργαντάς, Φώτιος Κασκάνης, ενώ τέταρτος διαιτητής ο Ηλίας Ρέκκας.