Επικοινωνιακές κυβερνητικές “γκάφες”

Επικοινωνιακές κυβερνητικές “γκάφες”

Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση με την αποτροπή  που επέδειξε στον Έβρο, αλλά κυρίως με τη λήψη εγκαίρως μέτρων και το σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είδε τη δημοτικότητά της να «εκτοξεύεται» και δικαιολογημένα… Ακόμα και άνθρωποι που δεν είχαν την παραμικρή σχέση με το κυβερνών κόμμα αναγνώρισαν τις επιτυχίες στα παραπάνω «μέτωπα». 

Από την άλλη πλευρά, αυτές οι επιτυχίες εμπεριέχουν τον κίνδυνο να «τυφλώσουν» τα κυβερνητικά στελέχη από υπεροψία και να χάσουν την επαφή τους με την κοινωνία, που δοκιμάζεται σε μια κρίση άνευ προηγουμένου και άγνωστης διάρκειας. 

Οι χθεσινές ανακοινώσεις για προγράμματα κατάρτισης για δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς, λογιστές κ.α. με αμοιβή 600 ευρώ, θα μπορούσαν να εκληφθούν ως αστείες, ωστόσο το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι σ’ αυτούς τους κλάδους που είναι μπροστά στο “φάσμα” της απόλυτης καταστροφής δεν αφήνει περιθώρια για αστεϊσμούς. Πέραν της «κομπίνας» που πιθανότατα πατάει αυτή η πρόταση πάνω σε κάποιο «ευρωπαϊκό πρόγραμμα», επίσης δημιουργεί έντονη οργή απέναντι στην κυβέρνηση για τον εμπαιγμό όλων των παραπάνω κλάδων.

Επαναλαμβάνω, οι πολύ σημαντικές επιτυχίες που έφερε η κυβέρνηση (ακόμα κι αυτοί που τις επικροτούν δεν μπορούν να τις αξιολογήσουν στο πραγματικό τους μέγεθος), την επόμενη μέρα αυτής της κρίσης δε θα λένε τίποτα στους πολίτες που θα βρίσκονται προ των πυλών της εξαθλίωσης. Γι’ αυτό απαιτείται τα κυβερνητικά στελέχη να αφουγκραστούν την κοινωνία και να σκέφτονται περισσότερο πριν βιαστούν να ανακοινώσουν κάτι… 

Κ. Γαζ.