Εργαζόμενοι σε φούρνους: «Μερικοί ηλικιωμένοι νιώθουν ότι είναι… αθάνατοι»

Εργαζόμενοι σε φούρνους: «Μερικοί  ηλικιωμένοι νιώθουν ότι είναι… αθάνατοι»

Έκκληση στον κόσμο να τηρεί τα μέτρα προστασίας

Μπορεί να μην είναι στην πρώτη πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, αλλά καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, αλλά και να προστατεύσουν τους πελάτες και τον εαυτό τους.

Και σε αυτή την κατηγορία δεν ανήκουν μόνο οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, αλλά και οι εργαζόμενοι στους φούρνους της γειτονιάς μας, που είναι αναγκασμένοι καθημερινά να είναι εκεί και θα συνεχίσουν να είναι, για να εξυπηρετούν τις δικές μας ανάγκες και της οικογένειάς μας.

Είναι συνεχώς εκτεθειμένοι

Οι εργαζόμενοι στα αρτοποιεία της γειτονιάς μας εκτίθενται συνεχώς σε πελάτες οι οποίοι δε λαμβάνουν πάντα τα μέτρα τους. Είναι εργαζόμενοι που έρχονται σε επικοινωνία με πολλούς και πιάνουν χαρτονομίσματα και κέρματα, κινδυνεύοντας να κολλήσουν αλλά και να μεταδώσουν τον ιό. 

Λαμβάνουν όσο περισσότερα μέτρα μπορούν, ενώ κάποιοι φούρνοι προχώρησαν και στην εγκατάσταση πλαστικού μπροστά από τους πάγκους εξυπηρέτησης για μεγαλύτερη προστασία. Όπως, όμως, μας είπε η Όλγα, η οποία εργάζεται σε συνοικιακό φούρνο, αρκετοί δεν τηρούν τα μέτρα, ενώ ορισμένοι ηλικιωμένοι τής δίνουν την αίσθηση πως νιώθουν… αθάνατοι. 

Οι περισσότεροι είναι προσεκτικοί, αλλά έρχονται και κάποιοι που είναι… χύμα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στην αρχή δυστροπούσαν

Η κίνηση είχε μειωθεί τις προηγούμενες μέρες, αλλά όπως εκτίμησε και η Χριστίνα, που εργάζεται σε κεντρικό αρτοποιείο της πόλης, με την πληρωμή χθες των συντάξεων αναμένεται αύξηση.

«Το χειρότερο είναι ότι έρχονται χωρίς μάσκα και γάντια και αν τους ρωτήσεις γιατί δεν προστατεύονται, σου λένε “δεν είμαι άρρωστος”. Στις αρχές, μάλιστα, δυστροπούσαν όταν τους έλεγες να μην μπαίνουν πάνω από δύο άτομα στο μαγαζί. Τώρα το έχουν δεχτεί», τόνισε η Χριστίνα.

Για να κάνουν τις συναλλαγές με τον κόσμο φορούν γάντια και μάσκα κι όταν πρέπει να δώσουν ψωμί, φορούν άλλο ένα γάντι που προορίζεται μόνο γι’ αυτή τη χρήση. Όταν, όμως, έχεις να εξυπηρετήσεις μια ουρά από πελάτες που περιμένουν, άνθρωπος είσαι και εύκολα μπορείς να ξεχαστείς.

Γι’ αυτό και οι δύο κοπέλες με τις οποίες μιλήσαμε ζήτησαν από τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, για να είναι κι αυτές καλά να πωλούν ψωμί, αλλά και οι πελάτες για να το αγοράζουν. 

Της Βίκυς Βετουλάκη