Η Καλαμάτα υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα

Η Καλαμάτα υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα

Σημαντική μέρα θα είναι για την Καλαμάτα η ερχόμενη Πέμπτη, αφού στην πόλη θα φτάσει και θα διανυκτερεύσει η Ολυμπιακή Φλόγα.
Τελευταίος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο Γιώργος Λαζαρίδης που αναμένεται να ανάψει το βωμό στις 9.00 το βράδυ, ενώ η Φλόγα θα αναχωρήσει έπειτα από 12 ώρες, αφού ο λαμπαδηδρόμος την περάσει από τους Αγίους Αποστόλους και το ναό
της Υπαπαντής.

Μιλώντας για την εκδήλωση ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε ότι είναι τιμή για την πόλη που θα περάσει η Φλόγα, με τα μηνύματα που πρεσβεύει να είναι διαχρονικά αλλά και επίκαιρα.

Επίσης, ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν στο οργανωτικό κομμάτι, ενώ σχετικά με τον κορωνοϊό είπε ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα υγιεινής, με την εκδήλωση να πραγματοποιείται κανονικά.

Με τη σειρά  του ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα, Τάκης Βασιλόπουλος, ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό για την Καλαμάτα που θα περάσει από την πόλη η Ολυμπιακή Φλόγα, στην οποία και όλος ο κόσμος υποκλίνεται.

Ο υπεύθυνος για την υποδοχή, Δημήτρης Πουλόπουλος, αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο Καλαμάτας που του ανέθεσε να αναλάβει την τελετή, μίλησε για την εμπειρία που έχει σε αντίστοιχες τελετές και έτσι προέβλεψε ότι χιλιάδες θα είναι οι Καλαματιανοί που θα βρεθούν το βράδυ της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία.

Πρόσθεσε δε ότι στην πόλη μας αναμένονται και εκατοντάδες τηλεοπτικά συνεργεία από όλο τον κόσμο, αφού πρόκειται για την πρώτη διανυκτέρευση μετά την άφιξη από την Αρχαία Ολυμπία.

Ο ηθοποιός Γιάννης Δρίτσας, που θα είναι και ο παρουσιαστής της εκδήλωσης, δήλωσε ότι είναι τιμή του που θα συμμετάσχει σε όλο αυτό, χαρακτηρίζοντάς το σπουδαία γιορτή, αφού κυριαρχεί το Ολυμπιακό ιδεώδες.

Τελευταίος μίλησε ο Γιώργος Λαζαρίδης, ο αθλητής που θα ανάψει το βωμό που θα έχει στηθεί στην πλατεία της Καλαμάτας.
Όπως είπε, είναι ύψιστη τιμή για τον ίδιο, αφού η Φλόγα αντιπροσωπεύει αξίες και ιδεώδη.

Κλείνοντας εξέφρασε την ελπίδα να είναι και αυτός στο Τόκυο, αγωνιζόμενους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και εκπροσωπώντας την Ελλάδα, αλλά και την Καλαμάτα.

Το πρόγραμμα
Η Ολυμπιακή Φλόγα αναμένεται να φτάσει στην κεντρική πλατεία στις 9.00 το βράδυ και θα ακολουθήσει ομιλία του δημάρχου, καθώς και δυο ομιλίες από ανθρώπους της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει βραβεύσεις ατόμων που διακρίθηκαν στον αθλητικό χώρο και έχουν αφήσει το στίγμα τους, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με χορούς από το Λύκειο των Ελληνίδων.

Η αναχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας αναμένεται να γίνει στις 9.00 το πρωί της Παρασκευής και θα την παραδώσει ο Παναγιώτης Λαγοπάτης.

Να σημειωθεί ότι κατά την άφιξη, πριν από τον Γιώργο Λαζαρίδη, θα έχουν προηγηθεί ως λαμπαδηδοδρόμοι η Μαρία Χάσκου, ο Διονύσης Πουλής, η Νίκη Αθανασοπούλου και ο Παναγιώτης Βεργινάδης.

Οι βραβεύσεις
Τα άτομα που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στον αθλητικό χώρο και θα βραβευθούν την Πέμπτη είναι οι: Μαρία Αλεβίζου, Μαρία Κωστοπούλου, Γιώργος Φωτάκης, Ηλίας Μάλαμας, Κλέλια Πανταζή καθώς και ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, που κατάγεται από τα Αρφαρά.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση