Λιγότερα τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν χθες σε πολίτες στη Μεσσηνία

Λιγότερα τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν  χθες σε πολίτες στη Μεσσηνία

Αμετανόητοι – ευτυχώς ελάχιστοι – κάποιοι συνεχίζουν τις βόλτες χωρίς να επιτρέπεται ή χωρίς να έχουν τις απαραίτητες βεβαιώσεις. Ωστόσο, τα χθεσινά αποτελέσματα των ελέγχων έδειξαν ότι όλο και περισσότεροι συμμορφώνονται.

Στη Μεσσηνία ήδη έχουν κοπεί αρκετά πρόστιμα των 150 ευρώ για μη τήρηση των διατάξεων απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ την Τρίτη συνελήφθη και μια 55χρονη γυναίκα για παραβίαση λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Πρόστιμα
Τη Δευτέρα στη Μεσσηνία έγιναν κυρίως συστάσεις από αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες που διενεργούν τους ελέγχους, ενώ κόπηκαν και τα δύο πρώτα πρόστιμα.

Την Τρίτη, όπως αναφέραμε και προχθές, μέχρι το μεσημέρι είχαν επιβληθεί 24 πρόστιμα σε πολίτες που δεν είχαν τηρήσει όσα προβλέπονται για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Μέχρι το βράδυ της Τρίτης επιβλήθηκαν άλλα 16 πρόστιμα και συνολικά την ημέρα εκείνη 40 πολίτες κλήθηκαν να πληρώσουν 150 ευρώ για μη τήρηση της απαγόρευσης.

Ανήμερα της εθνικής μας εορτής την Τετάρτη και μέχρι χθες στις 6.00 το πρωί, είχαν επιβληθεί άλλα 31 πρόστιμα. Χθες Πέμπτη, μέχρι αργά το μεσημέρι, είχαν επιβληθεί στη Μεσσηνία άλλα 11.

Συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επιβλήθηκαν την Τρίτη 107 πρόστιμα σε πολίτες για άσκοπες μετακινήσεις, ενώ την Τετάρτη άλλα 76 πρόστιμα.

Οι έλεγχοι στη Μεσσηνία έχουν δείξει πως υπάρχει συμμόρφωση στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ενώ αυτοί που εντοπίζονται χωρίς τις απαραίτητες βεβαιώσεις μετακίνησης είναι, κυρίως, οι πεζοί.

Σύλληψη για κατάστημα
Στο μεταξύ, την Τρίτη, σε περιοχή κοντά στην Καλαμάτα συνελήφθη μια 55χρονη κατηγορούμενη για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, κατά τους αστυνομικούς έλεγχους διαπιστώθηκε να λειτουργεί καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας συναφών επιχειρήσεων.

Με τη σε βάρος της δικογραφία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, αλλά λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου αφέθηκε ελεύθερη και θα ορισθεί τακτική δικάσιμος.

Της Βίκυς Βετουλάκη