Μεσσηνία: Οι αρτοποιοί ζητούν μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση

Μεσσηνία: Οι αρτοποιοί  ζητούν μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση

Και από τον κόσμο να τηρεί πιο πιστά τα μέτρα προστασίας 

Στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται ζητούν να ενταχθούν και οι αρτοποιοί. Με επιστολή της η Συντεχνία Αρτοποιών Μεσσηνίας ζητά από τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, τα μέτρα αυτά να επεκταθούν. 

Το αίτημά τους κοινοποιούν, επίσης, στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο και την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας.

Μέτρα στήριξης

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, πρώτιστη μέριμνα όλων είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η προστασία του κοινωνικού συνόλου. «Μετά, όμως, την ανακοίνωση της κυβέρνησης για κλείσιμο όλων των καταστημάτων λιανικής πώλησης, βάσει της πρόληψης για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού, της προστασίας της υγείας του πληθυσμού και της αποφυγής διάδοσης της ασθένειας και την ταυτόχρονη παρότρυνση του πληθυσμού να μην κυκλοφορεί και να παραμείνει εντός της οικίας του, μας δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα.  Ενώ βάσει εντολής παραμένουν τα αρτοποιία εν λειτουργία για να είναι εφικτή η τροφοδοσία του πληθυσμού, ενώ ρισκάρουμε εμείς και το προσωπικό μας την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας, για να είμαστε στην πρώτη γραμμή, εσείς και η ηγεσία των υπουργείων θεωρείτε ότι βρισκόμαστε σε “κανονικότητα” και δεν πρέπει να ενταχθεί ο κλάδος μας στα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση;», σημειώνουν οι αρτοποιοί της Μεσσηνίας.

Μείωση τζίρου

Στη συνέχεια της επιστολής τους υπογραμμίζουν ότι ο τζίρος τους έχει πέσει σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα, παρόλα αυτά συνεχίζουν να εργάζονται για τους ελάχιστους, όπως τονίζουν, που δε ψωνίζουν από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Αναρωτιούνται πώς είναι εφικτό να παραμείνουν συνεπείς προς την εφορία, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, τις τράπεζες, τους προμηθευτές και τους εργαζόμενούς τους και καλούν άμεσα τους υπουργούς να μεριμνήσουν, ώστε ο κλάδος των αρτοποιών να ενταχθεί στα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών. 

«Σας ζητούμε επέκταση αυτών, γιατί η οικονομική ζημιά είναι πολύ πιο σημαντική για όλους τους κλάδους της οικονομίας μας. Ταυτόχρονα θέλουμε να ενημερώσουμε το καταναλωτικό κοινό πως οι αρτοποιοί θα παραμείνουν στις επάλξεις, υπάρχει επάρκεια πρώτων υλών για την παρασκευή αρτοσκευασμάτων, αλλά σας παρακαλούμε όλους για πιστότερη τήρηση των κανόνων πρόληψης για την ασφάλεια όλων μας», καταλήγει η ανακοίνωση της Συντεχνίας Αρτοποιών Μεσσηνίας.