Πριν 94 χρόνια στην Καλαμάτα

Πριν 94 χρόνια στην Καλαμάτα

ΧΘΕΣ το απόγευμα οι Κούλης Κουκάκης και Δημ. Μπουλκάκος απολυθέντες προχθές των φυλακών λόγω της αμνηστείaς και διατελούντες εν μέθη, εξήγαγον τα περίστροφά των και επυροβόλουν τα έξωθι του καταστήματος αδελφών Περιστερά εκτεθειμένα ντόμινα.  Εκ των πυροβολισμών επανικοβλήθη όχι μόνον το γυναικείον προσωπικόν του καταστήματος και όλοι οι περίοικοι της οδού Νεκροταφείου.

ΟΙ δύο φασαρίαι ως αντελήφθησαν τρέχοντα προς σύλληψίν των τον χωροφύλακα Φ. Κατσουλάικον ετράπησαν εις φυγήν προς το μέρος του Νεκροταφείου, όπισθεν του οποίου επυροβολήθη ανεπιτυχώς υπό του Δ. Μουλκάκου, αντιπυροβολήσας κατ’ αυτού.

ΕΝ τω μεταξύ έσπευσαν εκεί και άλλα όργανα της καταδιώξεως, επετεύχθη δε η σύλληψις αμφοτέρων. Καθ’ ην στιγμήν μετεφέροντο εις το αστυνομικόν τμήμα, ο Μουλκάκος εβιαιοπράγησεν εναντίον ενός χωροφύλακος και παρέστη ανάγκη να δεθή δια να μεταφερθή εις το τμήμα.

-ΕΝΑΣ από τους εξελθόντας των φυλακών συνεπεία του τελευταίως ληφθέντος κυβερνητικού μέτρου, διαμείνας την προπαρελθούσαν νύκτα εις το παρά την οδόν Μεσσήνης ξενοδοχείον «Αι Ηνωμέναι Πολιτείαι», δια να μη ξεχάση την παληά του τέχνη φεύγων αφήρεσε το σακάκι του ξενοδόχου Πανότη. Ούτω ο αποφυλακισθείς καλός επαγγελματίας καταζητείται υπό της Αστυνομίας δια να επανέλθη εις την παλαιάν του κατοικίαν.