Πριν 94 χρόνια στην Καλαμάτα

Πριν 94 χρόνια στην Καλαμάτα

ΣΗΜΕΡΟΝ το πρωί τελειώνουν αι προετοιμασίαι δια τον χορόν των δημοσίων υπαλλήλων κατά τον οποίον λέγεται ότι θα έχωμεν πλείστας όσας νέας εμφανίσεις.

-Ο διάκοσμος των θεωρείων είναι φαντασμαγορικός, εκεί δε θα στήσουν ως επί το πλείστον τα στρατηγεία των όσοι δε θα δοκιμάσουν την γλύκα του χορευτικού οργανισμού.

-ΤΑ φράκα των σεβαλιέ είναι έτοιμα και των χορομανών τα σμόκιν θα κατασυγκινήσουν τους περί την αρχαιολογίαν ασχολουμένους.

-ΜΕΘΑΥΡΙΟΝ έχομεν τον χορόν της Φιλαρμονικής όστις από απόψεως ποσού, ποτού και κεφιού των προσκεκλημένων υπόσχεται να παρουσιάση θαύματα.

-ΕΙΣ του Μπακέα η κίνησις διαρκώς ζωηρεύει προς μεγάλην ικανοποίησιν των εστέτ, οίτινες φαντάζονται ότι δεν θα ήτο δύσκολον να γίνουν θεληματικοί κατακτηταί.

-Ο Βασίλειος Γ. Αντωνάκος και η δις Καλλιόπη Μπαρούτσου έδωσαν αμοιβαίαν υπόσχεσιν γάμου.

-ΔΙΑ την άρσιν όλων των εμποδίων των ευρισκομένων επί των οδών της Κοινότητος Γλιάτα του Δήμου Άριος, δια των οποίων παρεμποδίζεται η ελευθέρα διάβασις, το κοινοτικόν συμβούλιον δια πράξεώς του υποχρεοί τους κατοίκους, όπως άρωσι ταύτα εντός τακτής προθεσμίας, δια να λείψη εφεξής η παρουσιαζομένη εν τη κοινότητι κατάστασις, ήτι τελευταίως ανεγνωρίσθη και παρά των ιδίων ιδιοκτητών.