Πρόστιμα σε 24 Μεσσήνιους που παραβίασαν την απαγόρευση κυκλοφορίας

Πρόστιμα σε 24 Μεσσήνιους που  παραβίασαν την απαγόρευση κυκλοφορίας

Το χέρι στην τσέπη, βγάζοντας 150 ευρώ έκαστος, έβαλαν χθες 24 Μεσσήνιοι που εντοπίσθηκαν από τις Αρχές να παραβιάζουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, είτε γιατί δεν είχαν μαζί τους σχετική βεβαίωση μετακίνησης είτε γιατί εντοπίστηκαν να κινούνται άσκοπα.

Μπορεί, λοιπόν, την πρώτη μέρα εφαρμογής της απαγόρευσης, τη Δευτέρα, να έγιναν μόνο συστάσεις στους πολίτες, αλλά χθες «έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα στη Μεσσηνία, ενώ από σήμερα οι έλεγχοι θα είναι ακόμα πιο αυστηροί, σύμφωνα και με τις οδηγίες που έχουν δοθεί κεντρικά.

Βγήκαν… βόλτα!
Τα συνεργεία πλέον ελέγχου για την παραβίαση των μέτρων απαγόρευσης έχουν ενισχυθεί, ιδιαίτερα από τις υπηρεσίες της Αστυνομίας, συμμετέχοντας σε αυτά και οι ομάδες της ΔΙΑΣ και των ΟΠΚΕ. Φυσικά, στον αγώνα των ελέγχων ενεργά συμμετέχουν συνεργεία των Λιμενικών Αρχών και της Πυροσβεστικής.

Τα πρώτα πρόστιμα «έπεσαν» χθες το πρωί στην οδό Ναυαρίνου, κυρίως σε άτομα που μετακινούνταν με αυτοκίνητο. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν άσκοπες βόλτες στην παραλιακή, ενώ κάποιοι άλλοι μετακινούνταν χωρίς να έχουν εκδώσει τη βεβαίωση μετακίνησης ή να ενημερώσουν με γραπτό μήνυμα στο 13033.

Μέχρι νωρίς το απόγευμα, σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, τα συνεργεία ελέγχου χθες είχαν βεβαιώσει 24 παραβάσεις σε ισάριθμους συμπολίτες μας για μη δικαιολογημένη μετακίνηση και πρέπει πλέον να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ ο καθένας.

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Μεσσηνίων που κινήθηκε χθες, είχε συμμορφωθεί με τα νέα μέτρα.

Της Βίκυς Βετουλάκη