Τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας φαρμακείων στην Μεσσηνία


Έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης περί απαγόρευσης της άσκοπης μετακίνησης των πολιτών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας πήρε ομόφωνα σε προχθεσινή συνεδρίασή του την απόφαση να τροποποιήσει το ωράριο εργασίας των φαρμακείων ως εξής: Συνεχές ωράριο από Δευτέρα έως και Παρασκευή 9.00-17.00.

Ημερομηνία έναρξης του μέτρου προτείνεται να είναι η σημερινή. Το ωράριο είναι δεσμευτικό για όλα τα μέλη του Φ.Σ. Μεσσηνίας και αφορά τόσο στα φαρμακεία του Δήμου Καλαμάτας όσο και στα φαρμακεία των άλλων Δήμων, αλλά και τα μονοεδρικά. Το νέο ωράριο θα αποσταλεί στον αρμόδιο περιφερειάρχη προκειμένου να εκδώσει τη σχετική απόφαση. 

«Υιοθετούμε», όπως αναφέρεται σχετικά, «ένα ωράριο ώστε να έχουμε συγκεντρωμένες τις ώρες λειτουργίας προς ελαχιστοποίηση τόσο των δικών μας μετακινήσεων όσο και των επισκέψεων του κοινού, με ένα ωράριο που θα είναι πλήρως κατανοητό από τους πολίτες. Αυξάνουμε τις αντοχές του φαρμακευτικού κόσμου, για να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα να παρέχει τις υπηρεσίες του ως κέντρο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Επιπλέον, φροντίζουμε για τη λειτουργία των φαρμακείων μας με καλύτερες συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας για εμάς και τους εργαζόμενούς μας. Διαφορετική αντιμετώπιση του ζητήματος θέτει τον καθένα από εμάς προ των ευθυνών του απέναντι στον εαυτό του, τους υπαλλήλους του και το κοινό. 

Το ωράριο τροποποιείται λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν ανακύψει ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορωναϊού. 

Για αυτό το λόγο θα είναι προσωρινό όσο διαρκεί η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, ενωμένο και με αίσθημα υψηλής ευθύνης, θα δώσει λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί. Ζητάμε κατανόηση από τα μέλη και το κοινό μας. Είναι μια προσωρινή κατάσταση την οποία προσπαθούμε και θα επιτύχουμε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».