Απάντηση του Δήμου Καλαμάτας για τη λειτουργία Δημοτικού Φαρμακείου

Απάντηση του Δήμου Καλαμάτας για τη λειτουργία Δημοτικού Φαρμακείου

Με αφορμή ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας και σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Σωτήρη Αργυρόπουλο, από το Δήμο γίνονται γνωστά τα εξής:

Η συνεργασία του Δήμου και του Φ.Σ. Μεσσηνίας διαχρονικά ήταν και παραμένει άριστη και η λειτουργία του Δημοτικού Φαρμακείου, που συνεχίζεται μέσα και από την εθελοντική προσφορά, αποτελεί σημείο αναφοράς. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε από το Δήμο και την αρμόδια Υπηρεσία, για την πρόσληψη φαρμακοποιού με σύμβαση ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη κενής θέσης, έγινε σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από τη νομοθεσία, μέσω ΑΣΕΠ.

Κατά τη διαδικασία υπήρξε μόνο μία αίτηση συμμετοχής. Την επομένη της υπογραφής σύμβασης, η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, λόγω και των έκτακτων συνθηκών, διαπίστωσε ότι δεν ήταν δυνατό να τεθεί σε ισχύ η εν λόγω σύμβαση, λόγω του ειδικού καθεστώτος που διέπει το συγκεκριμένο επιστημονικό κλάδο και τους ιδιοκτήτες φαρμακείων. Ακολούθως υπήρξε η έγγραφη παραίτηση του επιλεγέντος φαρμακοποιού.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η προσφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας προς το Δήμο και το Δημοτικό Φαρμακείο είναι διαρκής, ενώ κοινός στόχος και πάγια επιδίωξη Δήμου και Φαρμακοποιών είναι η ενίσχυση της συνεργασίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου μέσω της αναβάθμισης των κοινωνικών δομών υποστήριξης των συνδημοτών μας.

Τέλος, συμφωνήθηκε το επόμενο διάστημα να υπάρξει μία εφ’ όλης της ύλης συνάντηση του δημάρχου με εκπροσώπους του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας».