Τα Νοσοκομεία της Μεσσηνίας “θωρακίζονται” από τώρα και για ενδεχόμενο νέου “κύματος” της πανδημίας


Ακόμα 10 αρνητικά για ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 

Η πιθανότητα ο κορωνοϊός να μην εγκαταλείψει σύντομα τη ζωή μας ακούγεται καθημερινά πλέον, απ’ τα “στόματα” ειδικών σ’ όλο τον πλανήτη. Όσο δεν έχει βρεθεί μια αξιόπιστη φαρμακευτική αγωγή αλλά και το εμβόλιο που σίγουρα θα αργήσει περισσότερο, η “κανονικότητα” στη ζωή μας, όπως την έχουμε στο μυαλό μας είναι σίγουρο ότι θα καθυστερήσει…

Για όλα τα ενδεχόμενα, προετοιμάζονται και τα Νοσοκομεία της Μεσσηνίας, όπως έκανε γνωστό χθες ο διοικητής Γιώργος Μπέζος. Ο κ. Μπέζος τόνισε ότι η νέα πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε έχει τη δική της δυναμική στην καθημερινή μας ζωή και όπως φαίνεται θα πρέπει να “συνυπάρξουμε” για αρκετό καιρό ακόμα. Για τους παραπάνω λόγους, έκανε γνωστό ότι “δειλά δειλά” ήδη ξεκίνησε η κουβέντα και ο σχεδιασμός για όλα όσα πρέπει να γίνουν, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες,  ώστε τα Νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής μας να είναι κατάλληλα προετοιμασμένα για το επερχόμενο φθινόπωρο. Σ’ αυτό το σχεδιασμό, ο κ. Διοικητής κατέστησε σαφές, ότι τον πρώτο λόγο έχει η Επιτροπή Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου ενώ τις επόμενες ημέρες η κουβέντα θα επεκταθεί και στα άλλα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου, ώστε όλοι μαζί από κοινού να καταλήξουν σε συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες θα υποβάλλουν για έγκριση στην 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας. 

Συνεχίζονται τα αρνητικά αποτελέσματα σε εργαστηριακές εξετάσεις

Ακόμα 10 αρνητικές απαντήσεις, ελήφθησαν χθες, στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, από τον μοριακό εργαστηριακό έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ινστιτούτο Παστέρ, για πιθανά  ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού. Χθες αργά αναμένονταν ακόμα 4 απαντήσεις σε ασθενείς που παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα. Την ίδια στιγμή, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου είναι πολύ πιθανό ακόμα και σήμερα ο δημοσιογράφος Σωτήρης Γεωργούντζος να πάρει εξιτήριο ωστόσο θα συνεχίσει να βρίσκεται σε “καραντίνα” στο σπίτι του, έως ότου ο νέος μοριακός έλεγχος που υποβληθεί δείξει ότι είναι αρνητικό στον κορωνοϊό. Τα παραπάνω τα έκανε ο ίδιος γνωστά μιλώντας στην εκπομπή “Live” του Νίκου Ευαγγελάτου στο “Mega” .

Του Κώστα Γαζούλη