Ζήσε, Μάη μου, να φας τριφύλλι…

Ζήσε, Μάη μου, να φας τριφύλλι…

Θεωρητικά το Μάιο θα έπρεπε να ολοκληρωθεί η διαβούλευση για τον πολυσυζητημένο δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος. Ήδη ο δήμαρχος Μεσσήνης, ορθά κατά την άποψή μου, ζήτησε παράταση σε αυτή, με σκοπό να γίνει ομαλά και όχι υπό συνθήκες «καραντίνας», αποκόβοντας επί της ουσίας ανθρώπους, κυρίως από χωριά, τους οποίους το θέμα απασχολεί. Προχθές προστέθηκε μια νέα εξέλιξη στο σήριαλ του δρόμου… Η προσφυγή στο ΣτΕ των εταιρειών που «κόπηκαν» δημιουργεί μια νέα, μεγάλη καθυστέρηση, όπως μπορεί άλλωστε να αντιληφθεί ο καθένας… 

Βέβαια, εξ αρχής, όχι λίγοι, είχαν εκφράσει επιφυλάξεις στο κατά πόσο σύντομη είναι η διαδικασία του «ανταγωνιστικού διαλόγου» και τι καθυστερήσεις μπορεί να επιφέρει… Φαίνεται πως δεν είχαν άδικο. Πάντως, όταν τελειώσει η ιστορία, θα πρέπει και ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής να μιλήσει ανοιχτά γι’ αυτό το ζήτημα. Όπως και να δοθούν κάποια στιγμή ξεκάθαρες απαντήσεις για το κόστος τόσο της παραλιακής χάραξης όσο και της βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου. 

Κ. Γαζ.

Υ.Γ.: Ελπίζω οι οικονομικές “αναταράξεις” που θα ακολουθήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της πανδημίας που ζούμε να μη βάλουν οριστική «ταφόπλακα» στο δρόμο. 

Υ.Γ.2: Το σχόλιο γράφτηκε πριν γίνει γνωστή και η ερώτηση στη Βουλή του βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη, που επίσης ζητά παράταση της διαβούλευσης, ενώ καταλογίζει και πολύ σοβαρές ελλείψεις στην ΜΠΕ… Οπότε ακόμα περισσότερο τώρα θα πρέπει και ο αρμόδιος Υπουργός να τοποθετηθεί επί του θέματος.