Η συμβολή της μόδας ενάντια στον κορωνοϊό

Η συμβολή της μόδας ενάντια στον κορωνοϊό

Μεγάλοι κολοσσοί της μόδας όπως και πολλά γνωστά brands δεν έμειναν ασυγκίνητοι μπροστά σε αυτή τη μεγάλη κρίση που λέγεται Κορωνοϊος.
Ο καθένας με τον τρόπο του συμβάλλει στην προσπάθεια για την καταπολέμηση του ιού, παρασκευάζοντας μάσκες και άλλες ιατρικές προμήθειες για το ιατρικό προσωπικό ή προσφέροντας οικονομική στήριξη.

Η.Π.Α.
Οι σχεδιαστές μόδας Christian Siriano και Brandon Maxwell δήλωσαν πως δεσμεύονται στη δημιουργία μασκών και ιατρικών ρούχων για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας

Ιταλία
Ο οίκος Armani δωρίζει 1,25 εκατομμύρια ευρώ σε μια σειρά νοσοκομείων και οργανώσεων υγείας που καταπολεμούν την εξάπλωση του κορωνοϊού.     

Η Gucci προσφέρει 2 εκατομμύρια ευρώ συνολικά σε δύο διαφορετικές δωρεές. Η μία δωρεά του 1 εκατομμυρίου ευρώ θα δοθεί στο Εθνικό Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ενώ η δεύτερη στο Ταμείο Ανταπόκρισης Αλληλεγγύης του COVID-19 του Ιδρύματος των Ηνωμένων Εθνών για την υποστήριξη του Π.Ο.Υ.                   

Η οίκος κοσμημάτων πολυτελείας Bulgari θα παράγει χιλιάδες μπουκάλια gel απολυμαντικών χεριών, ενώ τον περασμένο μήνα προσέφερε δωρεά στο νοσοκομείο Spallanzani για να αποκτήσει ένα νέο, προηγμένο μικροσκόπιο 3D.

Ο οίκος Prada ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κατασκευάσει συνολικά 110,000 μάσκες μέχρι τις 6 Απριλίου στο εργοστάσιο του στη Μοντένα της Ιταλίας και να τις διαθέσει στην περιοχή της Τοσκάνης.

Γαλλία
Ο όμιλος LVMH, που περιλαμβάνει τις επωνυμίες Givenchy, Dior και Louis Vuitton έχει ανακοινώσει πως έχει σταματήσει την παραγωγή αρωμάτων κι έχει ξεκινήσει την παραγωγή αντισηπτικών χεριών.

Ο οίκος Balenciaga και ο οίκος Yves Saint Laurent ετοιμάζονται να παρασκευάσουν μάσκες για προστασία από τον Κορωνοϊό.

Υπόλοιπη Ευρώπη
Μεγάλοι κολοσσοί της « γρήγορης μόδας» όπως η H&M, η μητρική εταιρεία των Zara, Inditex καθώς κι η Mango έχουν δεσμευθεί να στρέψουν τη γιγαντιαία παραγωγή τους προς την παραγωγή ιατρικών προμηθειών.

Επίσης πολλές μικρότερες εταιρίες παραγωγής ρούχων έχουν ξεκινήσει την κατασκευή μασκών. Η όποια προσφορά είναι χρήσιμη κι αναγκαία σε αυτή τη δύσκολη φάση και την επικροτούμε.

Μαρία Χρυσαΐδη