Ανακύκλωση ρούχων

Ανακύκλωση ρούχων

Συνήθως την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ντουλάπα μας. Είναι η περίοδος που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποια ρούχα φοράμε, ποια όχι και τόσο και ποια δε φοράμε καθόλου. Φυσικά υπάρχει και η λύση της μεταποίησης, η οποία είναι ένα είδος ανακύκλωσης. Αν λοιπόν θεωρείς πως κάποια ρούχα είναι εκτός μόδας πια, κάνοντας κάποιες μικρές παρεμβάσεις μπορείς να τα επαναφέρεις στο προσκήνιο.

Όπως και να έχει σίγουρα θα γεμίσουμε μια τσάντα τουλάχιστον με ρούχα που ίσως έχουμε βαρεθεί, δε μας αρέσουν πια, έχουν ταλαιπωρηθεί αλλά δεν είναι και για τον κάδο σκουπιδιών. Αυτά τα ρούχα μπορεί να είναι για εμάς άχρηστα, για κάποιους άλλους όμως μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα. Από την στιγμή λοιπόν που δε θα τα πετάξουμε μιλάμε για ανακύκλωση ρούχων.

Πάμε να δούμε μερικούς τρόπους επαναχρησιμοποίησης ρούχων.

1. Αν γνωρίζουμε κάποιους ανθρώπους ή οικογένειες που τα έχουν ανάγκη φυσικά είναι ο πρώτος τρόπος να βοηθήσουμε χαρίζοντας τα κατευθείαν.

2. Σε φιλανθρωπικές – ανθρωπιστικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα όπως: το Χαμόγελο του παιδιού, η Κιβωτός του κόσμου, τα Παιδικά χωριά SOS, οι Γιατροί του κόσμου, Praksis κ.α.

3. Σε ιδρύματα αστέγων.

4. Στους κόκκινους κάδους ανακύκλωσης της Recycom όπου μπορείτε να ρίξετε όχι μόνο ρούχα, αλλά και λευκά είδη, παπούτσια κ.τ.λ.

5. Στα καταστήματα της H&M υπάρχουν ειδικοί κάδοι όπου μπορείτε να δώσετε ό,τι υφάσματα έχετε και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζετε κι ένα εκπτωτικό κουπόνι για τις αγορές σας.

6. Σε καταστήματα Second Hand.

Η ανακύκλωση ρούχων είναι ένας τρόπος να ζεις φιλικά προς το περιβάλλον και μπορεί να συμβάλλει στην προστασία του πλανήτη.

Μαρία Χρυσαΐδη
http://stylemyday.gr