Μια Καλαματιανή στο Παρίσι του κορωνοϊού

Μια Καλαματιανή στο Παρίσι του κορωνοϊού

Από το Παρίσι όπου ζει η Λίλη Στυλιανοπούλου, μας μετέφερε πως η Γαλλία ζει δύσκολες στιγμές εξαιτίας του κορωνοϊού, καθώς καθημερινά υπάρχει σημαντικός αριθμός κρουσμάτων και θανάτων. Χαρακτηριστικά μας ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες έχουν σχεδόν 3.000 κρούσματα και 500 θανάτους.

Σχετικά με τις απαγορεύσεις που ισχύουν, η Λίλη σημείωσε ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού μένει στο σπίτι και μπορεί να βγει για να πάει σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία ή γιατρό. Επίσης, έχουν το δικαίωμα να βγουν για καθημερινή άσκηση ή βόλτα με το κατοικίδιό τους. Όμως, σχετικά με τα δύο τελευταία υπάρχει μέγιστη απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι, ενώ η μέγιστη διάρκεια έχει οριστεί σε μία ώρα. Παράλληλα, στο Παρίσι απαγορεύτηκε η σωματική άσκηση από τις 10.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα, για να μην ενοχλούνται όσοι έχουν βγει για ψώνια σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Η ίδια συνεχίζει να δουλεύει από το σπίτι, με τους ρυθμούς, βέβαια, όπως λέει, να είναι πιο χαλαροί. Εκμεταλλεύεται, λοιπόν, το χρόνο της για να κάνει πράγματα που πριν δεν μπορούσε τόσο συχνά. Έτσι, μαγειρεύει, τρέχει, διαβάζει, ασχολείται με τα φυτά της κ.λπ. Παράλληλα, κάνει μέχρι και ηλιοθεραπεία, αφού ο καιρός στο Παρίσι αυτή τη στιγμή είναι καλός, με τη βιταμίνη D να βοηθά στο ανοσοποιητικό, αλλά και να βελτιώνει τη διάθεση.

Όσο για τους δικούς στην Ελλάδα, δήλωσε ότι ανησυχεί, με την απόσταση να κάνει την ανησυχία εντονότερη, αλλά παρατηρεί ότι, «έστω σπάνια, στη χώρα μας έκαναν τα πράγματα σωστότερα από άλλες χώρες» και έτσι όλα δείχνουν ότι είναι υπό έλεγχο, ελπίζοντας όλο αυτό να συνεχιστεί

Μιλώντας για ενδεχόμενη επιστροφή της στην Ελλάδα, το σκέφτηκε από την πρώτη στιγμή και ήταν κάτι που ήθελε, αλλά φοβήθηκε μη τυχόν μεταφέρει κάτι στους δικούς της. Έτσι αποφάσισε να μείνει στη Γαλλία.

Τέλος, για το αν θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να επιστρέψει, απάντησε ότι υπάρχουν κάποιες πτήσεις, αλλά για να ταξιδέψει πρέπει να τηρεί ορισμένες προϋποθέσεις.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση