Νέα συμβολική κατάληψη από τους υπαλλήλους στο Διοικητήριο

Νέα συμβολική κατάληψη από  τους υπαλλήλους στο Διοικητήριο

Ζητούν από τον Υπουργό Εσωτερικών να αναγκάσει τον Π. Νίκα να πάρει μέτρα 

Νέα συμβολική ολιγόλεπτη κατάληψη πραγματοποίησαν χθες το πρωί υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, έπειτα από κάλεσμα του συλλόγου τους, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα να μην επιτρέπει να εφαρμοσθούν διαδικασίες ευέλικτης εργασίας ως μέτρο προστασίας κατά του κορωνοϊού, αλλά και να διατεθούν προστατευτικά μέσα (μάσκες, γάντια).

Είναι η δεύτερη διαμαρτυρία που κάνουν οι υπάλληλοι μέσα σε λίγες ημέρες για το θέμα αυτό και, μάλιστα, χθες απροειδοποίητα, καθώς την πρώτη φορά, όπως μας είπαν, κάποιος ειδοποίησε την Αστυνομία για συγκέντρωση άνω των 10 ατόμων. 

«Όσοι μπορούν, παίρνουν άδεια» 

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Θανάσης Αθανασόπουλος, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στις υπηρεσίες της Περιφέρειας στη Μεσσηνία, όσοι υπάλληλοι μπορούν παίρνουν τις κανονικές τους άδειες και φεύγουν από τις υπηρεσίες, επειδή φοβούνται.

Σημείωσε ότι, όταν τις πρώτες ημέρες είχε εφαρμοσθεί συνδυασμός μέτρων, οι υπηρεσίες λειτουργούσαν χωρίς κανένα πρόβλημα και δεν μπορούν να κατανοήσουν για ποιο λόγο ο περιφερειάρχης έχει δώσει εντολή να είναι όλοι στα γραφεία τους.

Μάλιστα, έκανε λόγο και για εκφοβισμό, καθώς έχουν αρχίσει να διαχέονται απειλές περί μείωσης του μισθού τους.

Η νέα ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος, εκτός από την Περιφέρεια, κοινοποιείται στο υπουργείο Εσωτερικών, την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ.

Οι υπάλληλοι ζητούν από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα να εφαρμόσει τις εγκυκλίους του υπουργείου Εσωτερικών. 

Ανακοίνωση

Με την ανακοίνωση ο σύλλογος καλεί τους αντιπεριφερειάρχες όλων των Ενοτήτων να απαιτήσουν να παρθούν μέτρα προστασίας του προσωπικού, αλλά και τον υπουργό Εσωτερικών να υποχρεώσει τον κ. Νίκα να λάβει μέτρα. 

Επίσης, καταγγέλλουν, όπως αναφέρουν, την υπαναχώρηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Αναστασόπουλου και τη σύμπλευσή του με τον κ. Νίκα, διότι ενώ είχαν εφαρμόσει μέτρα προστασίας, αυτά ακυρώθηκαν. 

«Όλοι οι παραπάνω υψηλά ιστάμενοι είναι ενημερωμένοι για την κατάσταση που επικρατεί. Τους καθιστούμε υπευθύνους και θα υποστούν τις όποιες συνέπειες εάν θιγεί η υγεία, πολλώ δε μάλλον η ζωή των εργαζομένων, από τη μη εφαρμογή μέτρων. Δεν αποτελούν απάντηση στα αιτήματά μας οι δηλώσεις του περιφερειάρχη που αναφέρονται στις άδειες και στην εφαρμογή του νόμου. Ας μας απαντήσει για την ουσία των αιτημάτων που του θέσαμε και το όλο σκεπτικό της προηγούμενης ανακοίνωσής μας. Ούτε αποτελεί μέτρο η δυνατότητα τηλεργασίας μόνον για όσους έχουν ECDL (πιστοποίηση στους υπολογιστές). Σχεδόν το σύνολο των υπαλλήλων χρησιμοποιεί υπολογιστή στην δουλειά του», σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ως εξής: «Καλούμε όλους τους ιθύνοντες της Περιφέρειας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εφαρμόσουν τις κυβερνητικές αποφάσεις. Ζητάμε μέσα προστασίας, μάσκες-γάντια-αντισηπτικά για όλο το προσωπικό».

Της Βίκυς Βετουλάκη