Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία

Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία

Ο Μεσσηνιακός λαός δια της ψήφου του ανέδειξεν εκλεκτόν του τον Πάγκαλον, όλαι δε μέχρι της στιγμής υπάρχουσαι πληροφορίαι συμφωνούν εις το ότι ο Πάγκαλος ψήφω του ελληνικού λαού ανεδείχθη ο πρώτος πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η πανηγυρική εκλογή δημιουργεί δια τον Πρόεδρον της Δημοκρατίας βαρυτέρας έτι υποχρεώσεις.

Ο λαός περιβαλών δια τοιαύτης εμπιστοσύνης τον Πάγκαλον, εφανέρωσε δια μίαν ακόμη φοράν την τάσιν και τον πόθον του όπως εισέλθη η χώρα εις οδόν μακράς και αδιαταράκτου γαλήνης, δια να στερεωθή μεν και ευδοκιμήση το κράτος, ασχοληθούν δε οι Έλληνες πολίται με τα έργα του επαγγέλματός των, προκόψουν τα επαγγέλματα και βελτιωθή η εθνική μας οικονομία.

ΗΔΗ εισερχόμεθα εις περίοδον πραγματικήν αναδημιουργίας. Απηλλαγμένοι των προλήψεων του παρελθόντος, δυνάμεθα να δημιουργήσωμεν μίαν καλυτέραν εθνικήν αύριον, ενισχυομένων σοβαρώς των προς τούτο προσπαθειών δια της ταχυτέρας ενεργείας εκλογών Βουλής και Γερουσίας.

ΕΙΣ την πόλιν μας η προεδρική εκλογή διεξήχθη μετά τάξεως και ησυχίας. Από πρωίας εις τας κεντρικάς οδούς και τας πλατείας εξαιρετική κίνησις παρετηρείτο. Ο ανώτερος στρατιωτικός επόπτης είχε λάβη πάντα τα κατάλληλα μέτρα προς τήρησιν της τάξεως.