Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΚΑΤΟΠΙΝ αναφοράς των αναπήρων Φιλιατρών προς το Υπουργείον των Στρατιωτικών, ότι καίτοι ανεγνωρίσθη εις αυτούς δικαίωμα μονοπωλήσεως των σιγαρέττων, εν τούτοις εξακολουθούν οι εκεί παντοπώλαι να πωλούν καπνά, το υπουργείον παρήγγειλε χθες τον Νομάρχην να εξετάση αν η ταχθείσα τυχόν υπό της επιτροπής προθεσμία, η οποία κατά Νόμον δεν δύναται να υπερβή το δίμηνον από της χορηγήσεως των αδειών εις αναπήρους, παρήλθε, παραγγείλη δε την Αστυνομίαν ν’ απαγορεύση την παρά των παντοπωλών Φιλιατρών πώλησιν.

-ΠΑΡΕΠΕΜΦΘΗΣΑΝ εις το επ’ αυτοφώρω Πταισματοδικείον υπό της Αστυνομίας οι Κ. Μερτζάκης και Ιω. Λιαραντάκης κατηγορούμενοι επί διαταράξει της κοινής ησυχίας και Αντ. Παναγόπουλος επί παραβάσει του νομού περί τροχαίας κινήσεως.

-ΔΥΝΑΜΕΙ εντάλματος του ανακριτού του δευτέρου τμήματος Καλαμών συνελήφθη υπό των αστυνομικών οργάνων ο φυγόδικος Ιω. Μπαρούνης.

-ΔΙΑ πράξεως του Κοινοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας επιβάλλεται εις τους κατοίκους της κοινότητος άμεσος έρανος από ποσοστού 40-200 δραχμών επί μίαν τετραετίαν δια την διόρθωσιν και αποπεράτωσιν των οδών της κοινότητος.