Δήμαρχος Καλαμάτας και πρόσφυγες…

Δήμαρχος Καλαμάτας και πρόσφυγες…

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, με αφορμή το δημοσίευμα του “Θ” για μεταφορά μεταναστών στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ανέφερε: «Για να μεταφερθούν μετανάστες σε μία περιοχή υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία. Ο ένας τρόπος είναι να μεταφερθούν με τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας, δηλαδή να υπάρχει ενημέρωση της Περιφέρειας, του Δήμου, των τοπικών φορέων, να υπάρχει ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας. Ξεκάθαρα, η ενημέρωση από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη είναι πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση για την Καλαμάτα αυτή τη στιγμή.

Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσα από το ΔΟΜ, το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, όπου οι ΜΚΟ επικοινωνούν απευθείας με ξενοδοχεία, έρχονται σε συμφωνία και ακολούθως μεταφέρουν μετανάστες. 

Πρέπει να τονιστεί ότι οφείλουν κι αυτοί να επικοινωνήσουν με την Περιφέρεια, το Δήμο, με τις τοπικές κοινωνίες. Υπάρχουν περιπτώσεις που προφανώς είναι απαγορευτικές. Στο κέντρο της Καλαμάτας δεν μπορούμε για παράδειγμα να έχουμε μετανάστες».

Τόσο από το δήμαρχο Καλαμάτας όσο και από τον περιφερειάρχη θα περιμέναμε περισσότερο… ανθρώπινες δηλώσεις για το θέμα και να μη σφυρίζουν αδιάφορα, επωάζοντας τα διάφορα… φιδάκια. Βέβαια, το αν είναι προσφορότερη η λύση εγκατάστασής τους στο κέντρο της Καλαμάτας, είναι άλλο θέμα.

Α.Π.