Καλαμάτα για Μόσχα, Μόναχο, Παρίσι, Στοκχόλμη από την Aegean τον Ιούλιο


Καθημερινά για θεσσαλονίκη, εκτός Κυριακής

Δειλά δειλά ξεκινούν οι ανακοινώσεις των αεροπορικών εταιρειών για την επανέναρξη των δρομολόγιων τους κατά τη θερινή σεζόν, αν και είναι δεδομένο πως δε θα μπορέσουν να φτάσουν στους στόχους που είχαν προγραμματίσει για φέτος.

Έτσι, η Aegean ανακοίνωσε χθες τα δρομολόγια με τα οποία θα ξεκινήσει τις πτήσεις από το εξωτερικό για το αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Περιορισμοί

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε προχθές την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam), με την οποία επιτρέπονται μόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίξεις/ αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων. Η συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία, που εντάσσεται στα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού, ισχύει πλέον έως την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59, ενώ αποκλείει τις πτήσεις εξωτερικού από τα λοιπά αεροδρόμια της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύουν κανονικά, ως έχουν, οι υπόλοιπες αεροπορικές οδηγίες που έχουν εκδοθεί από την υπηρεσία, δηλαδή: Αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία μέχρι τα μεσάνυχτα της 31ης Μαΐου 2020. Προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από και προς την Τουρκία, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία έως τις 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23.59. Επίσης, προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών και το μέτρο της υποχρεωτικής προληπτικής καραντίνας 14 ημερών για επιβάτες (όλων των εθνικοτήτων) που φτάνουν στη χώρα μας από το σύνολο των διεθνών προορισμών έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23.59.

Η Aegean

Σε ό,τι αφορά την Aegean, στο αναθεωρημένo πρόγραμμα πτήσεων που υπέβαλε για το καλοκαίρι 2020 για το αεροδρόμιο Καλαμάτας περιλαμβάνονται τέσσερις προορισμοί από τον Ιούλιο. 

Αναφορικά με το πτητικό έργο της εταιρείας, η αεροπορική προσανατολίζεται στην επαναφορά του 25% αυτού μέσα στον Ιούλιο και του 50% μέχρι το Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, οι πτήσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρεία για το αεροδρόμιο Καλαμάτας από τις αρχές Ιουλίου είναι:

Καλαμάτα – Μόσχα (Domodedovo) 2 φορές την εβδομάδα 

Καλαμάτα – Μόναχο 2 φορές την εβδομάδα 

Καλαμάτα – Παρίσι (CDG) 2 φορές την εβδομάδα 

Καλαμάτα – Στοκχόλμη (Arlanda) μία φορά την εβδομάδα. 

Όλες οι πτήσεις θα γίνονται με αεροσκάφη Arbus τύπου A320.

Επίσης, η Aegean από τον Ιούνιο, όπως έχουμε γράψει, ξεκινά εκ νέου τη σύνδεση της Καλαμάτας με τη Θεσσαλονίκη. Τα δρομολόγια θα είναι καθημερινά εκτός Κυριακής. Στην Καλαμάτα η πτήση από Θεσσαλονίκη θα φτάνει στις 18.25, ενώ θα αναχωρεί από το αεροδρόμιό μας για τη Θεσσαλονίκη στις 18.50.

Της Βίκυς Βετουλάκη