Οι θέσεις της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας» για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Οι θέσεις της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας» για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Τις θέσεις της παράταξής του «Δύναμη Ελπίδας» για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος καταγράφει ο επικεφαλής Δημήτρης Καφαντάρης, ζητώντας σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος.

Όπως αναφέρεται σχετικά: «Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να καταθέσουμε τις απόψεις της δημοτικής μας παράταξης, μετά την πρόσκληση που λάβαμε, για τα θέματα της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στις 19/5/2020.

Στο θέμα που αφορά στην έκφραση γνώμης για την ΜΠΕ του δρόμου “Καλαμάτα – Ριζόμυλος”, έχουμε να καταθέσουμε τα ακόλουθα: Είναι γνωστό ότι τους τελευταίους μήνες έχει ξεκινήσει η διαβούλευση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος, ένα σημαντικό βήμα για την εξέλιξη της κατασκευής του μεγάλου αναπτυξιακού έργου, του οδικού άξονα Καλαμάτας – Πύλου – Μεθώνης.

Σας είχαμε ζητήσει με επιστολή που σας καταθέσαμε στις 27/4/2020 να ζητήσετε να σας σταλεί η συγκεκριμένη ΜΠΕ, έτσι ώστε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού γίνει η σχετική διαβούλευση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα για το αύριο του τόπου μας, να καταθέσουν τις απόψεις τους ως θέση του Δήμου μας.

Λάβαμε από σας την ΜΠΕ για να ενημερωθούμε την Παρασκευή 15/5, ώστε μέσα σε ελάχιστες μέρες για ένα τόσο σοβαρό θέμα να καταθέσουμε τις απόψεις μας, δηλαδή στην Τρίτη 19/5.

Η άποψη της δημοτικής μας παράταξης είναι ότι η ΜΠΕ κινείται στη σωστή κατεύθυνση της βελτίωσης του υπάρχοντος οδικού άξονα με τις παρακάμψεις των οικισμών και τη μέγιστη ασφάλεια που προσφέρει. Επισημαίνουμε δε ότι πρέπει να εξαντληθεί η δυνατότητα για την ελαχιστοποίηση του αριθμού των κόμβων, αφού ληφθεί υπ’ όψιν η εξυπηρέτηση των παρακείμενων οικισμών με τα συνοδά έργα που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε να μειωθεί ο χρόνος διέλευσης στον κύριο άξονα.

Η όποια καθυστέρηση στην υλοποίηση του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου της Μεσσηνίας θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για τον τόπο μας, με συνέπεια να γίνουμε ουραγοί της ανάπτυξης, παρά τις μεγάλες επενδύσεις που γίνονται στην περιοχή μας, στον τομέα του τουρισμού και όχι μόνο.

Σας θυμίζουμε ότι στις 22/10/19, πάλι με επιστολή της δημοτικής μας παράταξης, είχαμε ζητήσει την άμεση σύγκληση του Δημοτικού μας Συμβουλίου για να συζητηθούν οι εξελίξεις για την κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού άξονα. Σας καλούμε, λοιπόν, για μια ακόμα φορά, πέρα από τη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ενός τόσο σημαντικού θέματος για τον τόπο και την κοινωνία μας, να συγκαλέσετε Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία στελεχών του υπουργείου Υποδομών, σε χώρο που να είναι εφικτό (στο δημοτικό κινηματογράφος REX, στο δημοτικό πνευματικό κέντρο Μεθώνης ή όπου αλλού), λαμβάνοντας τα σχετικά μέτρα προστασίας.

Γνωρίζετε, δε, ότι βάσει του νομικού πλαισίου μπορούμε να ζητήσουμε και να επιβάλουμε, με υπογραφές των μελών της δημοτικής μας παράταξης, την άμεση σύγκληση του Δ.Σ. Δεν επιθυμούμε, όμως, να λειτουργήσουμε, έτσι γιατί θεωρούμε ότι στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο χρειάζεται, όσο ποτέ άλλοτε, συναίνεση και σοβαρότητα για να πετυχαίνουμε το στόχο».