Σε εξέλιξη οι εργασίες στα δίκτυα του ΓΟΕΒ Παμίσου


Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες στα δίκτυα του ΓΟΕΒ Παμίσου, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλου.

Έργα
Συγκεκριμένα βρίσκονται σε εξέλιξη τα εξής έργα:
-Συντήρηση ανοικτού αρδευτικού δικτύου ΓΟΕΒ, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, για το οποίο έχει υλοποιηθεί το 70% του αντικειμένου της σύμβασης. Αφορά εργασίες καθαρισμού τάφρων (Κασκούτη, Κουλτούκι, Λιγδού κ.λπ.), διωρύγων (περιοχή Άρις), αποκατάσταση φθαρμένων διωρύγων (περιοχή Μπουρνιά, Ασπρόχωμα, Μεσσήνη), αντικατάσταση κατεστραμμένων καναλέτων (Άρις, Ασπρόχωμα, Μεσσήνη) και κατασκευή νέου μικρού αντλιοστασίου στην περιοχή Μπουρνιά για τον εμπλουτισμό της διώρυγας με νερό

-Συντήρηση κλειστού δικτύου Αγίου Φλώρου, προϋπολογισμού 150.000, για το οποίο  βρίσκεται σε εξέλιξη η συμπληρωματική του σύμβαση και ολοκληρώνεται άμεσα. Αφορά έργο συντήρησης του αντλιοστασίου στον Άγιο Φλώρο.

Το ανοικτό δίκτυο
Παράλληλα, τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι βελτιωτικές παρεμβάσεις για την ανακατασκευή των γεωτρήσεων του ΓΟΕΒ, οι οποίες δε λειτουργούν λόγω κακής συντήρησης.

Το ανοικτό δίκτυο άρδευσης του ΓΟΕΒ βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και αναμένεται να ξεκινήσει και η λειτουργία του κλειστού δικτύου Αγίου Φλώρου.

Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του δικτύου, στο πλαίσιο της αρδευτικής περιόδου, υπεγράφησαν συμβάσεις και από προχθές, 30 Απριλίου, ανέλαβαν καθήκοντα οι υδρονομείς του ΓΟΕΒ για τις περιοχές Άγιος Φλώρος, Άρις, Σπερχογεία, Μεσσήνη και Μπουρνιάς.

Όπως δήλωσε ο κ. Αναστασόπουλος σε σχετική σύσκεψη, η νέα Περιφερειακή Αρχή έχει σε προτεραιότητά της τον πρωτογενή τομέα και στο στρατηγικό της σχεδιασμό προχωρά σημαντικά εγγειοβελτιωτικά έργα, όπως η αναβάθμιση του αρδευτικού, στραγγιστικού και οδικού δικτύου.