ΓΟΕΒ Παμίσου: Ασφαλιστικές οφειλές βεβαίωσε το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών

ΓΟΕΒ Παμίσου: Ασφαλιστικές οφειλές βεβαίωσε το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών

Ανασυγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΟΕΒ Παμίσου με σχετική απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Η ανασυγκρότηση έγινε λόγω της λήξης της θητείας του προηγούμενου σώματος.

Όπως ανέφερε, στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, τόσο ο ΓΟΕΒ Παμίσου στη Μεσσηνία όσο και ο ΓΟΕΒ Αργολίδας εξακολουθούν να έχουν πολλά προβλήματα. “Παρά τις προσπάθειες που γίνονται και στους δύο ΓΟΕΒ, τα χρέη και τους ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ” σχολίασε, προσθέτοντας ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια των προηγούμενων χρόνων.

Ο Π. Νίκας διευκρίνισε πως στην Περιφέρεια δεν επιτρέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο να συνδράμει για την εξόφληση των οφειλών των δύο ΓΟΕΒ, τονίζοντας ότι η όποια τακτοποίηση μπορεί να γίνει μόνο μέσα από νομοθετική ρύθμιση.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η μόνη λύση, όπως κατ’ επανάληψη έχει προτείνει, είναι η διασύνδεση των καλλιεργειών με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προκειμένου να απομειωθεί δραστικά το ενεργειακό κόστος στον πρωτογενή τομέα.

Όπως είπε ο περιφερειάρχης, η ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΟΕΒ Παμίσου επί της ουσίας γίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο κατά τα άλλα -όπως επισήμανε ο Π. Νίκας- δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη ως προς την τακτοποίηση θεμάτων σχετικών με υποδομές και χρέη των ΓΟΕΒ.