Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΤΟ ζήτημα της διασώσεως της πλατείας Βενιζέλου από της προχθές δεν εισήλθεν εις καλόν δρόμον. Ως πληροφορούμεθα, διότι μέχρι στιγμής προς τους ιδιοκτήτας των επί της πλατείας οικοπέδων ουδεμία συγκεκριμένη πρότασις αποζημιώσεως εγένετο, τούτο δε διότι δεν κατορθώθη να επέλθη συνεννόησις μεταξύ των ιδιοκτητών των πέριξ οικιών, καταστημάτων και οικοπέδων, οίτινες πάντες έχουν να ωφεληθούν εκ της διατηρήσεως της πλατείας, ούτοι απεφάσισαν να περιφράξουν τα οικόπεδά των, από της προχθές δε μεταφέρονται λίθοι και τσιμεντόλιθοι κατόπιν αδείας του νομομηχανικού. Ούτω υπό των οικοπεδοκατόχων κληρονόμων Λογοθέτου θα περιφραχθή ολόκληρον το τετράγωνον, 12 μέτρα περίπου κάτωθι των κέντρων της πλατείας μέχρι του παλαιού καπνοπτηρίου. Θα κατασκευασθή μάνδρα ύψους 1 και 1/2 μέτρου.

ΟΙ ιδιοκτήται των πέριξ οικιών και καταστημάτων κατόπιν τούτου απεφάσισαν όπως συνέλθουν εκ νέου και ανταλλάξουν γνώμας περί του πρακτέου. Ίσως αποφασισθή η αύξησις του παρ’ αυτών αρχικώς ορισθέντος ποσού δια την αποζημίωσιν των κληρονόμων Λογοθέτου, δεδομένου ότι και ο Δήμος Καλαμών προσφέρει δια την αποζημίωσιν αυτών και ενός ετέρου οικοπεδοκατόχου 150 χιλιάδες δραχμών.

ΚΑΤΑ τας πληροφορίας μας εάν δεν επιτευχθή συμβιβασμός οι κληρονόμοι Λογοθέτου θ’ αρχίσουν οικοδομούντες από του προσεχούς Αυγούστου. Επίσης και ο έτερος ιδιοκτήτης Οικονομάκης είναι αποφασισμένος να προβή εις περίφραξιν του οικοπέδου του και να καταστραφή ούτω η ωραιοτέρα πλατεία της πόλεως, αν δεν κρατήσουν παρά τοις αμέσως ενδιαφερομένοις άλλαι σκέψεις.