Σήμερα οι πέντε πρώτες απολογίες για το «ξέπλυμα» χρήματος

Σήμερα οι πέντε πρώτες  απολογίες για το «ξέπλυμα» χρήματος

Τις εξηγήσεις τους, από τις οποίες θα εξαρτηθεί η μελλοντική τους πορεία, θα δώσουν σήμερα στην ανακρίτρια Καλαμάτας οι πέντε από τους συλληφθέντες την Τρίτη με βαριές κατηγορίες, όπως – κατά περίπτωση – αυτές της συγκρότησης και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις και της εκβίασης.

Ενώπιον της ανακρίτριας, μετά τις προθεσμίες που ζήτησαν, θα οδηγηθούν σήμερα ο 45χρονος που κατηγορείται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ένας 35χρονος και ένας 43χρονος επιχειρηματίες, όπως και ένας 33χρονος κι ένας 34χρονος αλλοδαπός, με τους δύο τελευταίους να κατηγορούνται για εκβίαση και ξυλοδαρμό συγγενούς του 45χρονου κατ’ εντολή του.

Βαριές κατηγορίες
Για την εξάρθρωση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Καλαμάτα και Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας και του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Αττικής.

Συνολικά συνελήφθησαν 10 Έλληνες και ένας 34χρονος αλλοδαπός, που κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ένας 32χρονος από την Αθήνα που κατηγορείται δε συνελήφθη. Την ημέρα εκείνη είχε συλληφθεί και μια 28χρονη, μόνο για την κατοχή ναρκωτικών δισκίων και έχει αφεθεί ελεύθερη.

Όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων, εκβίασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλής και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και περί συμπληρωμάτων διατροφής και καταπολέμησης του ντόπινγκ.

Κυριακή οι υπόλοιποι
Η σημερινή διαδικασία αναμένεται να είναι πολύωρη, προκειμένου με την ολοκλήρωσή της, ανακρίτρια και εισαγγελέας, να αποφασίσουν εάν οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να προφυλακισθούν ή όχι.

Αύριο Κυριακή έχουν ζητήσει προθεσμίες και θα οδηγηθούν στην ανακρίτρια για να απολογηθούν ένας 30χρονος επιχειρηματίας από την Καλαμάτα, ένας 52χρονος επιχειρηματίας και ο 25χρονος γιος του, ένας 27χρονος επιχειρηματίας από την Καλαμάτα, ένας 39χρονος επιχειρηματίας από την Καλαμάτα και ένας 45χρονος επιχειρηματίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη