Εντός 2021 ολοκληρώνονται επενδύσεις 250 εκατ. από την Costa Navarino

Εντός 2021 ολοκληρώνονται επενδύσεις  250 εκατ. από την Costa Navarino

Διπλασιασμός πωλήσεων κατοικιών εν μέσω πανδημίας

Αλώβητο από την πανδημία συνεχίζεται το επενδυτικό σχέδιο προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ της Costa Navarino, παρά τις πιέσεις που αναμένεται να δεχθεί η ξενοδοχειακή δραστηριότητα, σύμφωνα με προχθεσινό δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Όπως αναφέρεται, ισχυρά αντισώματα διαπιστώνεται πως έχει και το πρόγραμμα ανάπτυξης και πώλησης κατοικιών, με το 50% να έχει ήδη διατεθεί και τη σχετική δραστηριότητα να συνεχίζεται και στη διάρκεια του lockdown.

O όμιλος, συμφερόντων του Ομίλου Κωνσταντακόπουλου, προχωρεί άμεσα στο άνοιγμα των ξενοδοχείων του στις 19 Ιουνίου, ποντάροντας στα ιδιαίτερα ποιοτικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά των συγκροτημάτων του για να αντιπαρέλθει τα χειρότερα. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ, της ιδιοκτήτριας εταιρείας της Costa Navarino, Στέφανος Θεοδωρίδης, μιλώντας στην «Καθημερινή», υπογραμμίζει πως «συνεχίζουμε τις επενδύσεις μας, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, τόσο με τα νέα ξενοδοχεία και γήπεδα γκολφ που αναπτύσσουμε όσο και στον τομέα του real estate».

Επενδύσεις

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κατασκευαστικό έργο στις νέες περιοχές της Costa Navarino, το Navarino Hills, το Navarino Waterfront και το Navarino Bay, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Όλη αυτή την περίοδο οι εργασίες προχώρησαν κανονικά, με στόχο την ολοκλήρωση βάσει προγράμματος εντός του 2021. Το σύνολο των επενδύσεων θα ξεπεράσει τα 250 εκατ. ευρώ. Στις περιοχές Navarino Bay και Navarino Waterfront αναπτύσσονται δύο resorts, τα οποία ακολουθούν τις αρχές περιβαλλοντικής προστασίας και διαχείρισης που έχει εφαρμόσει η Costa Navarino: στο Navarino Bay κατασκευάζεται ένα υπόσκαφο, υπερπολυτελές resort, ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του οποίου έχει γίνει από τα γραφεία Αλέξανδρος Ν. Τομπάζης & Συνεργάτες και K-Studio, και περιλαμβάνει 99 σουίτες και βίλες σε ένα παραθαλάσσιο μέτωπο δύο χιλιομέτρων.

Στο Navarino Waterfront, με αρχιτεκτονική μελέτη του γραφείου Αλ. Ν. Τομπάζη, δημιουργείται ένα σύγχρονο, lifestyle resort με παραθαλάσσια αγορά, το οποίο περιλαμβάνει 200 δωμάτια, σουίτες και μπάνγκαλοου. Παράλληλα, στο Navarino Hills αναπτύσσονται δύο νέα γήπεδα γκολφ 18 οπών σε έκταση 1.500 στρεμμάτων, τα οποία έχει σχεδιάσει ο θρύλος του τουρνουά Ryder Cup και δύο φορές νικητής σε τουρνουά Masters, Jose Maria Olaza΄bal.

Real estate

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε δυναμικά για το real estate στην Costa Navarino, με αυξητική τάση σε όλους τους τύπους κατοικιών. Παρά την πανδημία, σημείωσε διπλασιασμό πωλήσεων για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019. «Είδαμε ότι αυτήν την περίοδο το ενδιαφέρον για το real estate παρέμεινε ισχυρό, γεγονός που δείχνει την εμπιστοσύνη του κοινού όταν πρόκειται για επένδυση η οποία έχει μοναδικά χαρακτηριστικά και μεσομακροπρόθεσμη αξία», σημειώνει o διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ, Στέφανος Θεοδωρίδης.

Το οικιστικό προϊόν Costa Navarino Residences δείχνει έτσι πως έχει εδραιωθεί ως ένα από τα πιο premium στην Ευρώπη. Σε αυτήν την περίοδο οι Έλληνες αγοραστές παρέμειναν πρώτοι, ενώ ακολουθούν αγοραστές από την Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη, σημειώνουν πηγές του ομίλου.

Στο Costa Navarino Residences – The Villas μέχρι σήμερα οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει το 50% του συνόλου των πολυτελών κατοικιών (της πρώτης όσο και της δεύτερης φάσης διάθεσης), που περιλαμβάνει κατοικίες 5 έως 7 υπνοδωματίων, με μέγεθος από 350 έως 1.100 τετραγωνικά μέτρα, σε οικόπεδα ενάμισι έως τριών στρεμμάτων και τιμή εκκίνησης από 2,8 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη συλλογή branded διαμερισμάτων, Τhe Residences at The Westin Resort, Costa Navarino, οι πωλήσεις πλησιάζουν το 50% των προς διάθεση διαμερισμάτων, μέσα σε ενάμιση μόλις χρόνο, με τις τιμές να ξεκινούν από 550.000. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ μέσα στην περασμένη χρονιά είχαν πουληθεί 24 διαμερίσματα, φέτος έχουν ήδη φτάσει τα 12.

Παράλληλα, η ΤΕΜΕΣ λανσάρει μια νέα οικιστική πρόταση που αφορά 42 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, σε μια νέα γειτονιά της περιοχής Navarino Dunes. Οι νέες κατοικίες θα κατασκευαστούν με τα πολύ υψηλά standards της Costa Navarino και θα διαθέτουν όλες πισίνα, θέα και άμεση πρόσβαση στα γήπεδα γκολφ και τα ξενοδοχεία The Westin Resort και The Romanos.

Πηγή: Εφημερίδα «Καθημερινή»