Η ΕΠΣ Μεσσηνίας επικύρωσε τις βαθμολογίες, 5 πρωταθλητές, 7 προβιβασμοί, κανένας υποβιβασμός

Η ΕΠΣ Μεσσηνίας επικύρωσε τις βαθμολογίες, 5 πρωταθλητές, 7 προβιβασμοί, κανένας υποβιβασμός

Και τυπικά ολοκληρώθηκε η «λειψή» (λόγω του κορωνοϊού) αγωνιστική σαιζόν 2019-2020 για την ποδοσφαιρική Μεσσηνία με το ΔΣ της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων να επικυρώνει προγενέστερη απόφαση να μην συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, εναρμονισμένη με τις εντολές της ΕΠΟ. Σύμφωνα με την τελευταία οι ομάδες που αναδεικνύονται πρωταθλήτριες και εξασφαλίζουν την άνοδο προέκυψαν με βάση το «πάγωμα» των βαθμολογιών κατά τη στιγμή του «λουκέτου» στα μέσα Μαρτίου, ενώ η ΕΠΣ Μεσσηνίας επέλεξε να μην αδικήσει κανέναν με το να μην υποβιβαστεί κανένα σωματείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣΜ, που περιλαμβάνει και μια αλλαγή στο διοικητικό σχήμα με τον Παναγιώτη Νινιό να παίρνει τη θέση του Νίκου Ρούτση, έχει ως εξής:

«Το Δ.Σ. της ΕΠΣ Μεσσηνίας ενημερώνει όλα τα σωματεία, ότι σε συνεδρίασή του το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 αποφάσισε την επικύρωση ως οριστικών και τελικών, των βαθμολογιών των πρωταθλημάτων και των τριών κατηγοριών (Α, Α1 και Β τοπικής κατηγορίας) που είχαν τα σωματεία κατά την αγωνιστική πριν σταματήσουν τα τοπικά πρωταθλήματα λόγω της επιδημίας του Κορονoϊού (Covid 19). Δυνάμει των βαθμολογιών αυτών, ανέδειξε τους πρωταθλητές των κατηγοριών και τα σωματεία τα οποία σύμφωνα με την προκήρυξη 2019-2020 της ΕΠΣ Μεσσηνίας θα συμμετέχουν σε μεγαλύτερη κατηγορία. Για τους λόγους αυτούς, πρωταθλητής της Α’ τοπικής κατηγορίας ΕΠΣΜ είναι το σωματείο «Α.Ο. ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΠΑΜΙΣΟΣ» και προάγεται στην Γ εθνική κατηγορία, πρωταθλητής της Α1 τοπικής κατηγορίας ΕΠΣΜ είναι το σωματείο «Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», το οποίο μαζί με τα σωματεία «Α.Ο. ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ» και «Α.Ο. ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ» προβιβάζονται βάση προκήρυξης στην Α’ τοπική κατηγορία ΕΠΣΜ, ενώ πρωταθλητές των τριών ομίλων της Β’ τοπικής είναι τα σωματεία «Α.Ο. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ» στον 1ο όμιλο, «Π.Α.Σ. ΡΑΧΗ» στο δεύτερο όμιλο και «Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ» στον τρίτο όμιλο, τα οποία προάγονται στην Α1 τοπική κατηγορία ΕΠΣΜ. Επιπλέον αποφασίστηκε ότι κανένα σωματείο από καμία κατηγορία δεν θα υποβιβαστεί σε κατώτερη κατηγορία.

Τέλος, λόγω παραίτησης του Γενικού Γραμματέα της ΕΠΣ Μεσσηνίας κύριου Νικολάου Ρούτση, ομόφωνα εξέλεξαν και τα δέκα μέλη του Δ.Σ. που είχαν παρευρεθεί, νέο Γενικό γραμματέα ΕΠΣΜ, το μέλος του Δ.Σ., κύριο Παναγιώτη Νινιό.