Πέτρος Τατούλης: Περί συνάντησης του κ. Νίκα με τον πρωθυπουργό


Προσβολή και απαξίωση απέναντι στο θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας αποτελούν οι δηλώσεις του κ. Νίκα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη. Με πολιτικό κυνισμό που ξεπερνάει κάθε όριο, ο κ. Νίκας δήλωσε πως ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για να «μην κάνουμε κάτι εμείς που δεν είναι σύμφωνο με τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κύριε Νίκα, τις αποφάσεις για την ανάπτυξη, τα έργα και την προοπτική της Πελοποννήσου, τις λαμβάνει το Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι ο εκάστοτε πρωθυπουργός.

Ο συγκεκριμένος τρόπος παρουσίασης από τον κ. Νίκα των όσων συζητήθηκαν με τον κ. πρωθυπουργό και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο είχε συνταχθεί ο φάκελος που του παρέδωσε, προσβάλλει, κατά την άποψή μας, και τον κ. Μητσοτάκη. Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας έχει να επιλύσει κορυφαία ζητήματα, ο κ. περιφερειάρχης προσπάθησε να μας πείσει ότι ασχολήθηκε με το αν θα μετατραπεί σε όαση η λίμνη της Τάκας και με το αν θα συμμετέχουν οι Περιφέρειες στα Διοικητικά Συμβούλια των νοσοκομείων.

Απόλυτο χάος… το όραμα του 

κ. Νίκα για την Πελοπόννησο

Οι αναφορές του στο οδικό δίκτυο, το φυσικό αέριο, το εμπορευματικό τραίνο, το νοσοκομείο αναφοράς, την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, την… ανακάλυψη του Ευρώτα, τη μετατροπή της λίμνης Τάκας σε περιβαλλοντική όαση, τα έργα πολιτισμού, αθλητισμού κ.τ.λ., ατάκτως ερριμμένα στην πολιτική του σκέψη, μας οδήγησαν στο απόλυτο χάος. Θεωρίες και ευχολόγια χωρίς καμία απολύτως τεκμηριωμένη απόδειξη προς την υλοποίησή τους. 

Όλα μαζί… και τίποτα! Αυτό είναι το μεγάλο… έργο του κ. Νίκα.

«Κολλημένος» με σκουπιδοεργολάβους 

και σκουπιδοαναθέσεις

Απόλυτη άγνοια στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Καμία απάντηση για το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις ελλείψεις που παρουσίασε η κατάθεση μεγάλου έργου που υπέβαλε ο κ. Νίκας.

Είναι ανικανότητα; Είναι άγνοια; Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

«Η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε απορρύπανση μεταφέροντας τα απορρίμματα και θα δημιουργήσει ντεπό» δήλωσε ο κ. περιφερειάρχης. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να τονίσει ότι θα δαπανήσει για το σκοπό αυτό όσα χρήματα χρειαστούν. Από πού προκύπτει αυτή η αρμοδιότητα; Μήπως έχει επιθυμήσει τις αναθέσεις του, εκατομμυρίων ευρώ για τη μεταφορά των σκουπιδιών της Καλαμάτας;

«Ο περιφερειάρχης είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά των απορριμμάτων» δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Νίκας. Παράνομη και επικίνδυνη άποψη. Αφού είναι ο περιφερειάρχης υπεύθυνος, γιατί ο κ. Νίκας ως δήμαρχος Καλαμάτας υπέγραφε συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ για τη μεταφορά των σκουπιδιών της Καλαμάτας με σκουπιδοεργολάβους;

Στέλνουμε στον κ. Νίκα αυστηρή προειδοποίηση. Να πάψει να είναι «εραστής» των απευθείας αναθέσεων για τη μεταφορά των σκουπιδιών.

Το έργο ΣΔΙΤ της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων για την Πελοπόννησο που του παραδώσαμε έτοιμο προς υλοποίηση, είναι η μόνη νόμιμη διαδικασία για να τελειώσει επιτέλους το πάρτυ των εκατομμυρίων ευρώ και η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος για τη μεταφορά των σκουπιδιών.

Του Πέτρου Τατούλη 

Υ.Γ. Αποτελεί μεγάλο θράσος να μιλάει ο κ. Νίκας για αθλητικές υποδομές. Έπειτα από 13 χρόνια δήμαρχος παρέδωσε την Καλαμάτα με τις πιο απαξιωμένες αθλητικές υποδομές σε όλη την Πελοπόννησο (Δημοτικό Στάδιο, Δημοτικό κολυμβητήριο, Τέντα κ.τ.λ.).