Ανοίγουν πόρτες από τη Δευτέρα τα μουσεία

Ανοίγουν πόρτες από τη Δευτέρα τα μουσεία

Ξεκινούν και πάλι τη λειτουργία τους από Δευτέρα τα μουσεία, καθώς είχαν κλείσει λόγω κορωνοϊού, ενώ ήδη έχουν ανοίξει οι αρχαιολογικοί χώροι

Ωστόσο και στα μουσεία θα υπάρχουν κανόνες για όσους τα επισκεφθούν:

–Απόσταση 1,5 μέτρου κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μ. για κλειστούς χώρους. Είναι υποχρεωτική από τους επισκέπτες η χρήση μη ιατρικής μάσκας.

–Εστιατόρια/cafe στους χώρους των μουσείων λειτουργούν σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τους χώρους εστίασης. Τραπέζια και καρέκλες απολυμαίνονται πριν από κάθε χρήση.

–Η λειτουργία πωλητηρίων στους χώρους των μουσείων διέπεται και από τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τους χώρους λιανεμπορίου.

-Θα λειτουργεί συνεχώς ο κλιματισμός για την προστασία των εκθεμάτων, όπου επιβάλλεται. Όπου δεν επιβάλλεται, θα λειτουργεί δύο ώρες πριν από το ωράριο λειτουργίας του μουσείου και δύο ώρες μετά το ωράριο λειτουργίας του.

–Σε περίπτωση που πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις με ξεναγό, τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις και τα ειδικά μέτρα, όπως χρήση ασύρματης ξενάγησης, αποφυγή χρήσης κοινόχρηστων συσκευών (tablets, ακουστικά κ.λπ.). Στις ομαδικές ξεναγήσεις δε θα πρέπει να μετέχουν περισσότερα από οκτώ άτομα.