Διαμαρτύρονται και απέχουν οι φοροτεχνικοί αύριο από ηλεκτρονικές υποβολές

Διαμαρτύρονται και απέχουν οι φοροτεχνικοί  αύριο από ηλεκτρονικές υποβολές

Για το δαιδαλώδες των νέων μέτρων και τις ασφυκτικές προθεσμίες

Σε αποχή καλεί τους φοροτεχνικούς για αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, δηλώνοντας την αγανάκτησή της για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο τους με όλα τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από το κράτος.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης κατέγραψε τα προβλήματα τόσο από τις εσφαλμένες οδηγίες και εφαρμοστικές εγκυκλίους των μέτρων όσο και από τις πολλαπλές δυσλειτουργίες στις κατά περίπτωση πλατφόρμες που κλήθηκε ο κλάδος να εφαρμόσει, υλοποιώντας όλα τα μέτρα.

Αγνοήθηκαν οι προτάσεις

Επισημαίνει, δε, ότι η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. υπέβαλε εμπεριστατωμένες προτάσεις για τη διόρθωση και θεραπεία όλων των προβλημάτων, προκειμένου η πορεία της υλοποίησης να γίνει με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και χωρίς επιδείνωση της σωματικής και ψυχικής υγείας των λογιστών – φοροτεχνικών.

Ωστόσο, τα έγγραφά της αγνοήθηκαν παντελώς και ο κλάδος τους, όπως υπογραμμίζουν, έμεινε απροστάτευτος από πρόνοια υγειονομικών μέτρων, αλλά κυρίως τον «άφησαν να χτυπιέται καθημερινά και να αναζητεί και να λύνει γρίφους και παγίδες, μαντεύοντας ποια είναι η βούληση του νομοθέτη και της διοίκησης».

Ψηφιακή αποχή

«Τις τελευταίες, μάλιστα, ημέρες ο κλάδος δέχεται ένα νέο “μπαράζ” δηλωτικών υποχρεώσεων, που ναι μεν κινούνται στα μέτρα προστασίας της οικονομίας, αλλά είναι εξωπραγματικές και ανθρωπίνως αδύνατον να διεκπεραιωθούν, καθώς ορίζονται ασφυκτικές προθεσμίες, γεγονός που οδήγησε τον κλάδο σε εύλογη και αυτονόητη απόγνωση», σημειώνεται στο κάλεσμα, ενώ επισημαίνεται και η προβληματική λειτουργία του TaxisNet.

«Όλα τα παραπάνω έχουν φέρει “τον κόμπο στο χτένι” και τον κλάδο σε δικαιολογημένη νόμιμη αντίδραση, σε μία εποχή μάλιστα όπου το μεγαλύτερο μέρος του Δημοσίου υπολειτουργούσε με προσωπικό ασφαλείας λόγω της πανδημίας, γεγονός το οποίο συνεχίζει να δυσκολεύει τις καθημερινές εργασίες του κλάδου ακόμη και σήμερα», γι’ αυτό- καταλήγουν ομόφωνα- αποφασίσθηκε  αύριο Πέμπτη να υπάρχει αποχή από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή, ως εκδήλωση ψηφιακής – ηλεκτρονικής διαμαρτυρίας των Λογιστών – Φοροτεχνικών.

Τέλος, ζητούν να στηρίξουν και να ενισχύσουν την απόφασή τους η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και όλα τα Επιμελητήρια της χώρας.

Β.Β.