Προετοιμασίες για την επίσκεψη της Γ. Αγγελοπούλου στην Καλαμάτα

Προετοιμασίες για την επίσκεψη της Γ. Αγγελοπούλου στην Καλαμάτα

Η Καλαμάτα είναι από τις πόλεις που έχουν ξεχωριστή θέση στην ιστορία δημιουργίας του ελληνικού κράτους και, ως εκ τούτου, είναι από αυτές που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Για το λόγο αυτό, όπως γράφαμε και τις προηγούμενες μέρες, η πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου, θα βρίσκεται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα την προσεχή Παρασκευή, 19 Ιουνίου.

Με αφορμή την παρουσία της ο Δήμος Καλαμάτας ξεκίνησε προετοιμασίες για το πρόγραμμα των επισκέψεών της. Εκτός από συναντήσεις με το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, θα έχει συζητήσεις με τους υπευθύνους του προγράμματος “Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας”, αλλά και φορείς της πόλης.

Οι τέσσερις άξονες που οριοθετούν το πλαίσιο του προγράμματος δράσεων και εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια είναι: α) Η Επανάσταση του 1821 ως καταστατικό στοιχείο της ελληνικής Ιστορίας, αλλά και ως ψηφίδα της παγκόσμιας Ιστορίας, β) Η Ελλάδα σήμερα έπειτα από μία πορεία 200 χρόνων, γ) Έλληνες που αφήνουν το αποτύπωμά τους στον κόσμο τα τελευταία 200 χρόνια, δ) Το 2021 ως παράθυρο για την Ελλάδα του μέλλοντος.

Α.Π.