Συνάντηση Στάθη Αναστασόπουλου με Αλέξη Χαρίτση

Συνάντηση Στάθη Αναστασόπουλου με Αλέξη Χαρίτση

Με το βουλευτή Μεσσηνίας και πρώην υπουργό, Αλέξη Χαρίτση, συναντήθηκε στο γραφείο του το απόγευμα του Σαββάτου ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Κατά τη συνάντηση συζήτησαν για τα προβλήματα που βιώνει ο αγροτικός τομέας, ιδιαίτερα όσα σχετίζονται με τις τιμές της παραγωγής πατάτας και τις πρόσφατες ζημιές στην ελαιοπαραγωγή από το καύσωνα. Διατυπώθηκαν, δε, κοινές απόψεις ως προς την κατεύθυνση της στήριξης και της ενίσχυσης των αγροτικών εισοδημάτων, μέσω ανάλογων αποζημιώσεων. Παράλληλα, διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης των υποδομών του πρωτογενούς τομέα, όπως η συντήρηση των υφισταμένων και η δημιουργία νέων αρδευτικών έργων. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στις υποδομές άνω και κάτω ζώνης ΓΟΕΒ Παμίσου, των αρδευτικών γεωτρήσεων σε όλο το νομό, καθώς και στην ωρίμανση μελετών και την κατασκευή λιμνοδεξαμενών και αρδευτικών δικτύων.

Εν συνεχεία, ο κ. Χαρίτσης ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη για τη διαδικασία ολοκλήρωσης του έργου Τζάνε – Καλαμάκι, τα δρομολογημένα έργα από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, όπως τα οδικά έργα Μεσσήνη – Λάμπαινα, Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, καθώς και τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας Αίπειας και βελτίωσης του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης. Συζητήθηκε, επίσης, το έργο που εκτελείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο λιμάνι Κυπαρισσίας καθώς και εκείνο του άξονα Καλαμάτας – Μεθώνης. Τέλος, ενημερώθηκε για τα οδικά έργα που προωθούνται προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, όπως Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, παράκαμψη Κάμπου και Σταυροπηγίου και παράκαμψη Γιάλοβας.