Τι «μέλλει γενέσθαι»;

Τι «μέλλει γενέσθαι»;

Μετά το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ούτε κι αυτό της Μεσσήνης γνωμοδότησε θετικά στην ΜΠΕ της προτεινόμενης μελέτης για το Καλαμάτα – Μεσσήνη – Ριζόμυλος. 

Στη Μεσσήνη δε, το «ΟΧΙ» ήταν πιο ξεκάθαρο από την Καλαμάτα, όπως και το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για το συγκεκριμένο έργο πολύ μεγαλύτερο. 

Σύμφωνα με όσα είπε ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνικών Δικτύων κ. Καρνέσης στην Καλαμάτα, αν τα Δημοτικά Συμβούλια δε γνωμοδοτήσουν θετικά, τότε το υπουργείο θα καταθέσει την ΜΠΕ για έγκριση στο Κεντρικό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, το οποίο και θα αποφανθεί τελικώς αν θα εγκριθεί ή όχι. 

Κατά κάποιον τρόπο μπορούμε να πούμε, λοιπόν, ότι οι 5 και κάτι ώρες στην Καλαμάτα και οι άλλες 4 περίπου συζήτησης στο συμβούλιο της Μεσσήνης… δεν παίζουν και τόσο καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του έργου σε αυτό το στάδιο. 

Θα πρέπει, όμως, να μάθουμε πώς αξιολογούνται όσα συνέβησαν από το υπουργείο Μεταφορών και αν, επιτέλους, ο αρμόδιος υπουργός αναφερθεί ποτέ τόσο σε αυτό το έργο όσο και σε άλλα σημαντικά οδικά έργα που «καίνε» πραγματικά ολόκληρη τη Μεσσηνία…

Κ. Γαζ.