625.000 ευρώ για την «Αγιά Σωτήρα του Μοριά»

625.000 ευρώ για την «Αγιά Σωτήρα του Μοριά»

Χρηματοδότηση 625.000 ευρώ για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Βυζαντινού Μνημείου του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη Τριφυλίας εξασφάλισε ο Δήμος Τριφυλίας.

Σε ενημερωτική επιστολή του δημάρχου Τριφυλίας σχετικά με τη χρηματοδότηση αναφέρεται: «Καταφέραμε και εξασφαλίσαμε, στο σύνολο, 625.000 ευρώ, για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, του εντυπωσιακού και μεγαλοπρεπούς Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Χριστιανουπόλεως – Δ.Ε. Φιλιατρών, καθώς και για σωστικές παρεμβάσεις στο δεύτερο ναό, κείμενο πλησίον αυτού. Ουσιαστική και πολύτιμη η βοήθεια γι’ αυτό τόσο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον οποίο δημόσια ευχαριστώ, όσο και της Τεχνικής μας Υπηρεσίας, που ολοκλήρωσε τη μελέτη.

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου αποτελούσε κοινό στόχο, με τον πρόεδρο κ. Αλεξόπουλο, να φτάσουμε -το συντομότερο δυνατόν- στο επιθυμητό αυτό αποτέλεσμα. Ένα όνειρο, λοιπόν, που θα γίνει -επιτέλους- πραγματικότητα, σε συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας».

Η.Γ.