Η Γιάννα Αγγελοπούλου στην Καλαμάτα στις 19 Ιουνίου

Η Γιάννα Αγγελοπούλου  στην Καλαμάτα στις 19 Ιουνίου

Εκτός από τις συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να εξηγήσει το σκοπό και το έργο της «Επιτροπής 2021», η Γιάννα Αγγελοπούλου θα έχει συναντήσεις και με εκπροσώπους των πόλεων που θα συμμετάσχουν στους εορτασμούς.

Έτσι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα βρεθεί στις 19 Ιουνίου στην Καλαμάτα, όπου εκτός από τις συναντήσεις με το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων θα έχει συζητήσεις με τους υπεύθυνους του προγράμματος “Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας”, αλλά και φορείς της πόλης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι κατευθύνσεις που έχει δώσει η αρμόδια Επιτροπή για τους εορτασμούς είναι για δράσεις σε τέσσερις άξονες και συγκεκριμένα: Η Καλαμάτα την περίοδο της Επανάστασης. Η πορεία από το 1830 έως σήμερα. Προσωπικότητες. Το όραμα της πόλης για το μέλλον.

Να σημειωθεί πως ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πρόεδρος στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, Νίκος Ζαχαριάς, είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος για το πρόγραμμα “Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας” που υλοποιούν από κοινού ο Δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, η κοινωφελής επιχείρηση “Φάρις” και το πιο πάνω ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Όπως έχει σημειώσει η πρόεδρος της “Επιτροπής 2021”, στόχος είναι να τιμηθούν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με έναν τρόπο που θα δώσει χαρά και περηφάνια σε όλους τους Έλληνες. Για να επιτευχθεί αυτό η Επιτροπή θα ενημερώνει και θα συνεργάζεται με όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Α.Π.