Μεσσηνιακός: Πρωταθλητής Ελλάδος με κορυφαία επίδοση 2,01 στο ύψος ο Ζαχαρέας

Μεσσηνιακός: Πρωταθλητής Ελλάδος με κορυφαία επίδοση 2,01 στο ύψος ο Ζαχαρέας

Φοβερή παρουσία των παιδιών του Μεσσηνιακού Γ.Σ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18

Εξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις των παιδιών του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου που αγωνίστηκαν στην Λάρισα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου Κ18. Σε ένα αγωνιστικό 2ήμερο με αρκετή ζέστη στην θεσσαλική πρωτεύουσα, οι αθλητές και οι αθλήτριες του ΜΓΣ επέστρεψαν με κορυφαίες διακρίσεις, ενώ ο Νικόλαος Ζαχαρέας ήταν από τα highlight των αγώνων συνολικά, καθώς επιτυγχάνοντας μια από τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο στην κατηγορία του, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος!

Την πρώτη ημέρα (πρωί Σαββάτου), η αρχή έγινε με την Μαριλένα Φεράι, η οποία αγωνίστηκε στα 100 μ. μετ’ εμποδίων. Η αθλήτρια του ΜΓΣ έκανε μια πολύ καλή κούρσα στον προκριματικό με χρόνο 15,14’’, αλλά δεν κατάφερε δυστυχώς για μια θέση να περάσει στον τελικό του αγωνίσματος. Η Μαριλένα κατέλαβε συνολικά την 9η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που κρίνεται πολύ επιτυχημένη, ιδιαίτερα εάν αναλογιστεί κανείς ότι αντιμετώπισε και μεγαλύτερες κατά ένα χρόνο αθλήτριες της κατηγορίας της. Αντίστοιχα πολύ καλή εμφάνιση είχε η Ευγενία Διαμαντοπούλου. Η Ευγενία αγωνίστηκε το πρωί του Σαββάτου στα 100 μ., τερμάτισε σε χρόνο 12,93’’, έκανε ατομικό ρεκόρ αλλά δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό του αγωνίσματος. Κατέλαβε συνολικά την 13η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και την επόμενη χρονιά που θα είναι και αυτή στις μεγαλύτερες ηλικιακά αθλήτριες της κατηγορίας της θα διεκδικήσει διάκριση στο αγώνισμα. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση ίσχυσε ότι από κάθε αρνητικό προκύπτει ένα θετικό… Τα δύο παραπάνω κορίτσια έτρεξαν το απόγευμα του Σαββάτου πιο ξεκούραστες στην σκυταλοδρομία 4χ100 μ. μαζί με τις Βασιλική Κουλιέρη και Χριστιάνα Πλατανίτη. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Σε μια εκπληκτική κούρσα, τα σούπερ κορίτσια του Μεσσηνιακού κατέλαβαν τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο, κάνοντας παράλληλα ατομικό ρεκόρ με 49,94’’ και επιβεβαιώνοντας το γεγονός που θέλει τον Μεσσηνιακό Γ.Σ. να διακρίνεται και να παίρνει πανελλήνια μετάλλια στους αγώνες σκυταλοδρομίας κάθε χρονιά.

Η δεύτερη μέρα (Κυριακή) ήταν εξίσου επιτυχημένη, όσο η πρώτη. Ο Βασίλης Τζανετάκης αγωνίστηκε στον τελικό του ακοντισμού. Ο Βασίλης έριξε το ακόντιο στα 45,84 μ. καταλαμβάνοντας την 11η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Παρ’ ότι δεν κατάφερε να βρει τον καλό του εαυτό, κέρδισε σημαντικές αγωνιστικές εμπειρίες από ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα, και την επόμενη χρονιά όντας από τους μεγαλύτερους στην ηλικιακή κατηγορία του θα διεκδικήσει την διάκριση.

Για να κλείσουμε με το highlight των αγώνων, τον Νικόλαο Ζαχαρέα που αγωνίστηκε στο ύψος. Μετά από ένα φοβερό αγώνα και ξεκινώντας με άκυρη προσπάθεια, ο Νικόλας αντέστρεψε το κλίμα, έφτασε έως τα 2,01μ και αναδείχτηκε Πρωταθλητής Ελλάδος! Η επίδοση αυτή είναι κορυφαία σε πανελλήνιο επίπεδο και από τις καλύτερες αυτή την στιγμή στην Ευρώπη και στον Κόσμο (αναμένονται οι επίσημες λίστες των επιδόσεων από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου).

Οι προπονητές που συνόδευσαν τα παιδιά ήταν ο Άρης Τριανταφυλλόπουλος και Γιάννης Καλυβιώτης. Ο Άρης Τριανταφυλλόπουλος είναι ο πρωτεργάτης των επιτυχιών του Συλλόγου τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια, έχοντας αναδείξει αμέτρητα παιδιά που πρωταγωνίστησαν σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο με διακρίσεις και πανελλήνια ρεκόρ και συνεχίζει αδιάκοπα σε αυτό το δρόμο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται προπονητικά και ο πρώην ακοντιστής και νυν προπονητής ρίψεων του Συλλόγου Γιάννης Καλυβιώτης, έχοντας φτιάξει μια ομάδα ρίψεων που πρωταγωνιστεί σε πανελλήνιο επίπεδο. Τα παιδιά αυτά λοιπόν πρωταγωνίστησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 και διατήρησαν εμπράκτως (εντός αγωνιστικού χώρου) τον Μεσσηνιακό Στίβο ψηλά. Μαζί με τα υπόλοιπα που βρίσκονται στις τάξεις του Συλλόγου αποτελούν το παρόν και το μέλλον του Μεσσηνιακού Στίβου.