Νοσοκομείο Καλαμάτας: Ολοκληρώθηκε το έργο της κεντρικής αποστείρωσης και συνεχίζονται οι δωρεές

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Ολοκληρώθηκε το έργο της κεντρικής αποστείρωσης και συνεχίζονται οι δωρεές

Ολοκληρώθηκε χθες ένα μεγάλο έργο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με την προμήθεια και εγκατάσταση ενός νέου, σύγχρονου συγκροτήματος κεντρικής αποστείρωσης, απαρτιζόμενο από τρεις κλιβάνους και τρία πλυντήρια. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού του Ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία Siemens.

Το έργο της κεντρικής αποστείρωσης έρχεται ουσιαστικά να αναβαθμίσει την καθημερινή λειτουργία του τμήματος, παρέχοντας μεγαλύτερη υποστηρικτική αρωγή στο ευαίσθητο τμήμα του χειρουργείου, μιας και συνδέεται άμεσα με αυτό.

Επίσης, ολοκληρώθηκαν τα έργα και οι παρεμβάσεις στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, συνολικού προϋπολογισμού 125.000 ευρώ, που έχουν χρηματοδοτηθεί από το 2019 μέσω του αποθεματικού του υπουργείου Υγείας και αφορούν: α) στην επισκευή της υφιστάμενης υγρομόνωσης της επιφάνειας των δωμάτων, β) στην επισκευή και ανακαίνιση της κύριας όψης του κεντρικού κτηρίου και γ) στην προμήθεια ενός πλυντηρίου ρούχων 40 κιλών, ενός στεγνωτηρίου 35 κιλών και μίας πρέσας σιδερώματος.

Παράλληλα, χθες παρελήφθησαν δύο νέα σύγχρονα αναισθησιολογικά μηχανήματα, ένα για τη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας και ένα για τη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας, χρηματοδοτούμενα από το υπουργείο Υγείας, συνολικού προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.

Επίσης την προηγούμενη Παρασκευή παρελήφθη ένα φορητό ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ, δωρεά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της αρωγής της στο Νοσοκομείο Καλαμάτας λόγω της πανδημίας Covid-19.

Επιπρόσθετα, ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η δωρεά του Δήμου Καλαμάτας προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας που αφορά στην προμήθεια ενός συστήματος ρομποτικής απολύμανσης και 2.027 τμχ μασκών FFP2.

Επίσης η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μεσσηνίας προχώρησε στη δωρεά 4.000 τμχ. χειρουργικών μασκών, που ήδη έχουν παραληφθεί.

Τέλος, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου προχωρά μέσα στην εβδομάδα, για μια ακόμη φορά, σε μια νέα δωρεά προς τις υγειονομικές δομές της Μεσσηνίας με την προσφορά 10.000 μασκών FFP2 για το Νοσοκομείο Καλαμάτας και 3.000 μασκών FFP2 για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω ο διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος, δήλωσε: «Βασική αρχή της καθημερινής μας λειτουργίας χρόνια τώρα, αποτελεί ο στόχος μας να εκμεταλλευόμαστε κάθε χρηματοδοτική πηγή, απ’ όπου και εάν προέρχεται, και να μην αφήνουμε ούτε μέρα να πηγαίνει χαμένη, προς όφελος της υγείας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό το τελευταίο τρίμηνο ολοκληρώσαμε μια σειρά ουσιαστικών έργων σε υγειονομικές δομές της Μεσσηνίας, είτε αφορούν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, είτε της Κυπαρισσίας, είτε το Κ.Υ Καλαμάτας, είτε το Κ.Υ Μελιγαλά.

Εκτός όμως από τα παραπάνω, μπροστά μας ανοίγονται άλλες και μεγάλες προκλήσεις, μιας και έχουμε ενταγμένα πολύ σημαντικά έργα υγείας για τη Μεσσηνία, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση σε κοινοτικά προγράμματα ύψους περίπου 8.000.000 ευρώ και που το επόμενο διάστημα καλούμαστε να ξεκινήσουμε την υλοποίησή τους. Για αυτά τα έργα πρέπει να τρέξουμε, γιατί τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί είναι πολύ αυστηρά.

Τέλος, όσον αφορά στις δωρεές προς το Γ.Ν Μεσσηνίας στο πλαίσιο της πανδημίας covid -19, που συνεχίζονται ακόμη και μέχρι σήμερα, είτε από θεσμικούς φορείς, είτε από εθελοντικούς συλλόγους, είτε από ιδρύματα, είτε από την ομογένεια, είτε από απλούς πολίτες, θέλω να τους εκφράσω μέσα από την καρδιά μου ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Πάντα έλεγα και συνεχίζω να πιστεύω, ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα βγούμε νικητές».