Υποσχέσεις για χρηματοδότηση Φεστιβάλ Χορού και ΔΗΠΕΘΕΚ από την Υπουργό Πολιτισμού

Υποσχέσεις για χρηματοδότηση Φεστιβάλ Χορού και ΔΗΠΕΘΕΚ από την Υπουργό Πολιτισμού

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε προχθές συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στην Αθήνα. Ο δήμαρχος  συζήτησε επί ώρα με την υπουργό θέματα που αφορούν στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, θέτοντας παράλληλα και τις διεκδικήσεις του Δήμου.

Ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε πως, προκειμένου να συνεχιστεί στο Δήμο η πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα στους τομείς του πολιτισμού, κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά στα όσα υλοποιούνται από την Κ.Ε. «Φάρις», είναι αναγκαία η συνδρομή του ΥΠ.ΠΟ. Εκ των βασικών διεκδικήσεων του δημάρχου η ανανέωση της χρηματοδότησης και η εξασφάλιση πόρων για την απρόσκοπτη συνέχιση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της συνέχισης της προγραμματικής σύμβασης με το ΔΗΠΕΘΕΚ, θεσμό που ήδη το υπουργείο στηρίζει την περίοδο αυτή με επιπλέον χρηματοδότηση, καθώς και το θέμα που αφορά στη λειτουργία του Μεγάρου Χορού.

Η ανταπόκριση της Λίνας Μενδώνη, η οποία έχει άριστη γνώση των πολιτιστικών ζητημάτων από τη μακρά πορεία της στο υπουργείο, ήταν στη θετική κατεύθυνση, ως προς τη συνέχιση της χρηματοδότησης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και ως προς τη στήριξη του ΔΗΠΕΘΕΚ.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο παρείχε φέτος έξτρα χρηματοδότηση προς το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Η δε υπουργός αναμένεται να επισκεφτεί την Καλαμάτα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ στα τέλη Αυγούστου.