Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

Δ’ αστυνομικής διατάξεως έχει απαγορευθή η περιφορά ωρισμένων κατοικιδίων  ζώων εις τας οδούς της πόλεως. Η εν λόγω όμως διάταξις δεν εφαρμόζεται, αγέλαι δε ολόκληροι χοίρων περιφέρονται εις τας οδούς ανενόχλητοι χάριν της αισθητικής φαίνεται των συμπολιτών και των ξένων. Η διοίκησης Χωροφυλακής δεν νομίζει ότι η σχετική αστυνομική διάταξις πρέπει να εφαρμοσθή μετά πάσης αυστηρότητος, δια να απαλλαγώμεν του σημερινού αηδούς θεάματος; Διότι κάτι παρόμοιον μόνον εις τα Άγναντα είναι δυνατόν να γίνεται.

-Η επέκτασις του Νεκροταφείου  – εάν όντως παρίσταται ανάγκη τοιαύτης – πρέπει να απασχολήση πολύ το Δημοτικόν Συμβούλιον, διότι με την τελευταίαν τεραστίαν επέκτασιν της πόλεως ήρχισεν ο πυκνός κατωκισμός των βορειοανατολικώς αυτού εκτάσεων, ενώ η δυτική τοιαύτη είναι πυκνώς επίσης κατωκημένη. Το ζήτημα και από της απόψεως της υγείας της πόλεως είναι τοιαύτης σπουδαιότητος, ώστε δεν φανταζόμεθα ποτέ να ληφθούν εκ του προχείρου αποφάσεις, δια να ευρεθή εντός ολίγου το Νεκροταφείον εις το μέσον ακριβώς της πόλεως.

-ΤΟ Κοινοτικόν Συμβούλιον Τσερνίτσης εψήφισε πίστωσιν δραχμών 1.600 δια την κατασκευήν των κρηνών Κάτω Πηγάδι και Καμάρι.