Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΧΘΕΣ ελάβομεν εξ Αθηνών την ακόλουθον ανακοίνωσιν: Η «Ελληνική Αντιφθισική Εταιρεία» ευρίσκεται εις την λίαν ευχάριστον θέσιν να σας γνωρίση ότι από της 28ης Ιουνίου ήρξατο η λειτουργία του πρώτου Διαγωνιστικού Ινστιτούτου αυτής εν Αθήναις και επί της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου αριθμ. 35. Το καθαρώς φιλανθρωπικόν τούτο ίδρυμα καθ’ όλα τέλειον εις το είδος του και το μοναδικόν καθ’ όλην την Βαλκανικήν και την Ανατολήν, διαθέτει 14 εν συνόλω τμήματα διευθυνόμενα παρ’ εγκρίτων ιατρών μελών της Αντιφθισικής Εταιρείας.

ΕΝ αυτώ θα εξετάζωνται δωρεάν οι προσερχόμενοι προς διάγνωσιν της φυματιώσεως εις όλας αυτής τας μορφάς και δι’ όλων των νεωτέρων δοκίμων μεθόδων (εξετάσεις, κλινικαί, μικροσκοπικαί, ακτινολογικαί, δια φυματίνης κ.λπ.). Θα επιτελήται επίσης η λοιπή υγειονομική αποστολή των διαγνωστικών Ινστιτούτων.

ΠΡΟΣ εξυπηρέτησιν των πασχόντων θα εφαρμόζωνται και αι ειδικαί θεραπείαι της νόσου (τεχνητός πνευμοθώραξ, φυματοθεραπεία, ακτινοθεραπεία κατ’ επιλογήν, υπεριώδεις ακτίνες, ηλιοθεραπεία) αντί όλως μικράς χρηματικής αμοιβής καταβαλλομένης εις το ταμείον της Αντιφθισικής Εταιρείας προς ενίσχυσίν της. Συνεπώς οι πάσχοντες και έχοντες ανάγκην των ως άνω ειδικών θεραπειών, δύνανται να προσέλθωσιν προς το συμφέρον των εις το Διαγνωστικόν Ινστιτούτον.