Αποκαλυπτήρια του μνημείου των Διόσκουρων στον Άγιο Δημήτριο Μάνης

Αποκαλυπτήρια του μνημείου των Διόσκουρων στον Άγιο Δημήτριο Μάνης

Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Αυγούστου για την τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου των Διόσκουρων στον Άγιο Δημήτριο Στούπας του Δήμου Δυτικής Μάνης, σε μία προσπάθεια ανάδειξης της μυθολογικής Μάνης.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8.00 το βράδυ, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, ενώ τα αποκαλυπτήρια του έργου θα γίνουν από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη.

Η αρχική ιδέα ανήκει στο γιατρό Ηλία Μουτζούρη, ενώ γλύπτης του έργου είναι ο Γιάννης Γκούζος.  Στόχος είναι να γίνει γνωστή στον κόσμο η γέννηση της ωραίας Ελένης και των Διόσκουρων στη Μάνη.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την εκδήλωση χθες στο Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, ο δήμαρχος της Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας, ανέφερε ότι η μυθολογία της Μάνης δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, αλλά σκοπός της σημερινής Δημοτικής Αρχής είναι η ανάδειξή της.

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Θέμελης, παίρνοντας το λόγο, ανέφερε ότι “η παράδοση πρέπει να οπτικοποιηθεί, να στηθεί ένα μνημείο για να ανακαλέσει τις μνήμες στον κόσμο, καθώς με βάση τη μνήμη δημιουργείται μία ταυτότητα”. Η οπτικοποίηση θα είναι και το θέμα της ομιλίας του το Σάββατο, όπως ο ίδιος είπε.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση μπορούν να παρευρεθούν μέχρι 100 άτομα, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό.