Απόψε το 4ο Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας

Απόψε το 4ο Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας

Για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Οιχαλίας διοργανώνει το «4ο  Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού – Στον Απόηχο της Σελήνης» το Σάββατο 8 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ. στον προαύλιο χώρο της πατρικής οικίας της Μαρίας Κάλλας, με σκοπό να τιμήσει τη μοναδική καλλιτέχνιδα, αλλά και να γνωστοποιήσει τον τόπο καταγωγής της, το Νεοχώριο Ιθώμης.

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Οιχαλίας  και η εκδήλως τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η Μαρία Κάλλας, η πλέον διάσημη στον κόσμο Ελληνίδα καλλιτέχνης, αποτελεί ξεχωριστό σημείο αναφοράς, μνήμης και τιμής για τους Έλληνες, όπως και αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, ιδιαιτέρως για το Δήμο Οιχαλίας που έχει την τιμή να φιλοξενεί  την πατρογονική οικία της Μαρίας Κάλλας, της δικής μας Μαρίας.

Την εκδήλωση θα διανθίσουν με τις ερμηνείες τους η σοπράνο Κατερίνα Παλαιολόγου και Μαριλένα Κυριακοπούλου, ενώ στο πιάνο θα τις συνοδεύσει ο σολίστ Γιάννης Σύμκο.

Στον 1ος κύκλο θα ακουστούν διάσημες άριες του Ιταλικού ρεπερτορίου από εμβληματικούς ρόλους που είχε ερμηνεύσει κατά τη διάρκεια της καριέρας της η Μαρία Κάλλας, στον 2ο κύκλο θα ερμηνευτούν ενότητες τραγουδιών Ελλήνων συνθετών της μεγάλης επτανησιακής σχολής, καθώς και γνωστά ντουέτα από ελληνικές οπερέτες.

Κατά την εκδήλωση θα γίνεται συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας από την Τράπεζα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Οιχαλίας με σκοπό τη διανομή τους σε άπορες οικογένειες.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού, ενώ η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.