Δωρεά απινιδωτή από Μεσσήνιους της Νέας Υόρκης στην Πυροσβεστική

Δωρεά απινιδωτή από Μεσσήνιους της Νέας Υόρκης στην Πυροσβεστική

Μπορεί οι Μεσσήνιοι της Νέας Υόρκης να ζουν μακριά, αλλά δεν ξεχνούν τη γενέτειρά τους, κι έτσι, όταν ζητείται η συνεισφορά τους, το κάνουν.

Αυτό έγινε και χθες, οπότε έπειτα από αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας για τη δωρεά ενός απινιδωτή, ο Σύλλογος Μεσσήνιων Νέας Υόρκης «Ο Αριστομένης» ανταποκρίθηκε.

Κατά την παραλαβή του πολύτιμου αυτού μηχανήματος ο διοικητής Μεσσηνίας, πύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς, ευχαρίστησε το Σύλλογο Μεσσηνίων Νέας Υόρκης για τη δωρεά. Όπως σχολίασε, ένας απινιδωτής είναι δώρο ζωής. Κι αυτό, γιατί πολλές φορές στην εμπλοκή των πυροσβεστικών υπαλλήλων σε συμβάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να σώσει μια ζωή, μιας και οι παθήσεις που έχουν να κάνουν με την καρδιά είναι πολλές.

Τέλος, ευχαρίστησε, τόσο σε επίπεδο Μεσσηνίας όσο και σε επίπεδο Αρχηγείου, τον πρόεδρο του Συλλόγου, καθώς και τα μέλη που βρέθηκαν χθες στην Καλαμάτα, προκειμένου να παραδώσουν τον απινιδωτή.

Εκ μέρους του Συλλόγου ο κ. Σταύρος Γιαννόπουλος δήλωσε χαρούμενος και συγκινημένος για τη στιγμή παράδοσης του απινιδωτή στις Π.Υ. Μεσσηνίας.

Πρόσθεσε, δε, ότι ο Σύλλογος ανταποκρίνεται πάντα σε καλέσματα της γενέτειρας, όπως έκανε και τούτη τη φορά.

Μετέφερε, δε, τους χαιρετισμούς του προέδρου του Συλλόγου, Γιώργου Μασουρίδη. Όπως είπε, μάλιστα, είναι κι αυτός αξιωματικός στην ασφάλεια του αεροδρομίου της Νέας Υόρκης και εύχεται όλα να πηγαίνουν κατ’ ευχήν στη Μεσσηνία.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι τα μέλη του Συλλόγου προσπαθούν να κρατούν ζωντανή τη σχέση τους με τη Μεσσηνία και να βοηθούν όσο περνά από το χέρι τους και παρά την απόσταση.

Π.Μπ.